Categorii

G Data BankGuard face online banking-ul sigur

Data publicarii: 25.05.2012 ora 04:05 PM


Noua tehnologie G Data opreste troienii din drumul lor

Fraudele efectuate prin online banking produc anual utilizatorilor pagube din ce in ce mai ridicate. Programele malware inteligente, numite troieni bancari, sunt armele alese pentru jafurile de pe online banking. Odata ce acestea au furat datele de acces, devin active si interfereaza cu procesele de plata putand devia tranzactiile legitime catre alte conturi. Totodata, doar 27% dintre atacuri sunt respinse de solutiile standard de securitate antivirus. In aceste conditii, este contraindicata procesarea operatiunilor de online banking de pe computere care beneficiaza de protectie insuficienta. Cu G Data BankGuard, furnizorul german de solutii software IT, a dezvoltat o noua tehnologie care protejeaza impotriva troienilor bancari. G Data BankGuard este compatibil cu orice alta solutie antivirus si este disponibil pe piata din Romania la pretul de 12€ fara TVA.

“Majoritatea solutiilor antivirus nu detecteaza cei mai noi troieni bancari decat atunci cand e prea tarziu, deoarece este necesara o semnatura corespunzatoare pentru protectie. Asta inseamna ca este aproape imposibil ca un computer sa poata fi protejat complet impotriva troienilor bancari actuali folosind tehnologiile de securitate utilizate pana acum,” spune Ralf Benzmüller, sef al G Data Security Labs. “Cu G Data BankGuard noi administram o solutie de securitate ce protejeaza clientii bancari impotriva acestui tip de malware in timp real. Tehnologia noastra dispune de o semnatura independenta si este complet integrata in browser. Astfel, manevrele troienilor bancari sunt detectate imediat si stopate automat. G Data BankGuard este compatibila cu orice alta solutie antivirus de pe piata si este deja parte integranta a generatiei curente, G Data 2013.”

Inginerie germana: cum opreste G Data BankGuard programele de spionaj

Manevrele troienilor bancari au loc din fisiere specifice in memoria de acces aleatorie. G Data BankGuard detecteaza automat tentativele de infectare si replaseaza, in zonele memoriei compromise, o copie sigura. Datorita acestui algoritm inteligent aplicatia nu depinde de o semnatura de virusi si in consecinta ofera protectie efectiva, chiar si impotriva atacurilor celor mai sofisticati troieni.

Caracteristici cheie:

Protejeaza impotiva tuturor troienilor bancari, cunoscuti sau necunoscuti

Compatibil cu orice solutie de securitate

Plug-in pentru browserele MS Internet Explorer si Firefox

Preturi si disponibilitate

G Data BankGuard este disponibil in varianta electronica si este distribuit prin partenerii AV Security Software Distribution. Pretul la care va fi comercializat pe piata romaneasca este de 12€ fara TVA.

Mai multe informatii despre G Data BankGuard gasiti pe link-ul http://avsecurity.ro/images/stories/052012/GD_BankGuard_2012_EN.pdf

Cerinte de sistem

Windows 7/Vista (32 bit/64 bit), min. 1 GB RAM,

Windows XP (cel putin SP2) (32 bit), min. 512 MB RAM