Categorii

Sanatatea prin Alimentatie, in dezbatere la Cluj-Napoca

Data publicarii: 23.05.2012 ora 11:05 AM


A doua Conferinta Nationala Sanatate prin Alimentatie, cel mai important eveniment dedicat alimentatiei sanatoase din Romania, s-a desfasurat la Cluj-Napoca, in data de 19 mai, la Hotel Opera Plaza. Organizata sub egida Academiei Romane, manifestarea a reunit unii dintre cei mai importanti profesionisti din domeniul sanatatii si nutritiei.
Conferinta Nationala Sanatate prin Alimentatie a adus in dezbatere subiecte legate de cultura nutritionala populationala si siguranta alimentara, dar si rolul profilactic al alimentatiei sanatoase. Temele dezbatute au fost centrate atat pe importanta alimentatiei sanatoase in pastrarea starii de sanatate, cat si pe corelarea alimentatiei cu anumite afectiuni, cu precadere obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare, dislipidemiile, nefropatiile, bolile gastroenterologice si hepatopatiile. De asemenea, in cadrul manifestarii a fost prezentata si problematica tulburarilor de comportament alimetar.
”Ma bucur ca am reusit sa reunim atat de multi specialisti in nutritie si alimentatie sanatoasa la aceasta conferinta. In plus, diversitatea subiectelor si modul de abordare al temelor este dovada ca si aceasta editie a Conferintei Nationale Sanatate prin Alimentatie a fost un succes”, a declarat prof.univ.dr. Nicolae Hancu, presedintele Conferintei, membru de onoare al Academiei Romane.
Tot in cadrul evenimentului a avut loc si lansarea nationala a Abecedarului de Nutritie, probabil cea mai importanta carte de nutritie de la profesionisti pentru publicul larg. Scris de prof.univ.dr. Nicolae Hancu, in colaborare cu dr. Cristina Nita si dr. Anca Craciun, Abecedarul de Nutritie este structurat pe 10 lectii care prezinta principiile unei Alimentatii Sanatoase si se bazeaza pe cele mai noi date ale stiintei nutritiei, adaptate spre a fi usor intelese si aplicate de toate persoanele. ”Abecedarul de la scoala ne-a invatat sa scriem si sa citim. Abecedarul de nutritie te invata sa fii propriul tau nutritionist”, a conchis prof.univ.dr. Nicolae Hancu despre cartea sa.
Printre speakerii celei de-a doua Conferinte Nationale Sanatate prin Alimentatie s-au numarat: prof.univ.dr. Nicolae Hancu (membru de onoare al Academiei Romane), prof.univ.dr. Mariana Graur ( presedintele Societatii Romane de Nutritie), prof.univ.dr. Maria Mota (presedintele ales al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice), conf.univ.dr. I.A. Veresiu (presedintele Federatiei de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice), prof.univ.dr. Amorin Popa (presedintele Comisiei de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Ministerul Sanatatii), conf.univ.dr. Gabriela Roman (presedintele Societatii pentru Studiul Obezitatii), prof.univ.dr. Anca Buzoianu (decanul Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca), prof.univ. dr. Marius Bojita (fost rector si presedinte al Universitatii de Medicina si Farmacie ”Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca), prof.univ.dr. Gabriela Radulian, prof.univ.dr. Viorel Mitre, prof.univ. dr. Dumitru Zdrenghea, prof.univ.dr. Dan Dumitrascu, sef lucr.dr. Maria Nitescu, sef lucr.dr. Cristina Nita, sef lucr.dr. Cornelia Bala, sef lucr.dr. Mihaela Lupse, dr. Lorant Szentagotai, asist.univ.dr. Simona Grad, Mircea Radu.

Secretariatul stiintific a fost asigurat de dr. Cristina Nita, sef lucrari UMF ”Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca.
Organizator stiintific: Societatea de Nutritie din Romania
Parteneri stiintifici: Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Asociatia Romana de Studiu al Obezitatii, Societatea Romana de Medicina Interna, Societatea Nationala de Medicina Familiei si Institutul National de Sanatate Publica
Parteneri: Becel, Lipton, Danone, Sanofi, Wörwag Pharma
Parteneri media strategici: SanatateaTV.ro si Comunicate Medicale
Parteneri media: Radio Romania Cluj, Transilvania Live, Faclia, Stiri de Cluj, Dietetik, Hipocrate, MF – Ziarul Medicului de Familie, Info-Sanatate, PaginaMedicala.ro, MedicalManager.ro, Click!Sanatate, Medipedia, InformatiaMedicala.ro, Doctor Bun, GhidCabinet.ro, Slab sau Gras, MedicpentruTine.ro, i-medic.ro, SfatulMedicului.ro, Saptamana Medicala, Formare Medicala, Doctori Online, Farmacia Ta, Tonica, Media Kompass

Management eveniment: Sanatatea Press Group – expertul tau in comunicare pe domeniul medical
Diana Nanciu, PR Specialist, 0733.011.109, pr@sanatateapress.ro