Categorii

Design interior – Sfaturi

Data publicarii: 21.05.2012 ora 02:05 PM


Cand vine vorba de amenajarea interioara a locuintei sau a biroului, multi tind sa creada ca realizarea unui interior frumos, modern si aspectuos este costisitoare. „Zeci de milioane” sunt gandurile ce ne trec prin minte cand vine vorba de decorarea locuintei, insa acestea sunt sunt mult exagerate. Mare ar fi mirarea sa vedeti ca un design interior modern pentru locuinta dumneavoastra e posibil sa coste mult sub aprecierile dumneavoastra.

Cu raspandirea marilor magazine, precum Praktiker, Baumax sau iKea acum nu mai este nevoie sa apelam la firmele de design interior precum AttiCreative deoarece avem posibilitatea sa ne decoram interiorul cum dorim intr-o maniera mult mai simpla si mai ieftina – singuri. Totusi, apelam si la agentiile de design interior atunci cand abia construim o casa, cand dorim o arhitectura moderna si stiluri extravagante.

Inainte de a te apuca sa cauti obiecte pentru decorare, trebuie sa stiti anumite lucruri de baza despre designul interior, lucruri ce te vor ajuta sa alegi culorile potrivite, un mod de iluminare adecvat si alte simple tehnici pentru a crea un design interior frumos.

  • Cand amenajati interiorul, incercati sa gasiti culori care se potrivesc activitatii spatiului. Daca amenajezi un birou, ai avea vreun motiv sa varuiesti peretii in roz? Nici un medic respectat nu are peretii biroului galbeni si nici un spital nu are peretii negri. Folositi culori care se potrivesc functiei spatiului amenajat!
  • Din moment ce ai stabilit cele mai bune culori pe care sa le utilizezi trebuie sa gandesti felul cum va fi afectata camera de lumina. Daca ai ferestre mari iar lumina naturala patrunde cu usurinta cat e ziua de lunga, vei observa ca niste pereti varuiti in negru sau culori inchise pur si simplu nu-si au rostul.
  • Asigura-te ca mobilierul se potriveste stilului incaperii si cu ajutorul marilor magazine enumerate mai sus sigur vei gasi elemente de mobilier care sa se potriveasca stilului si culorilor dorite. Poate nu ati intrat niciodata intr-un magazin de mobila second hand, insa eu va spun din experienta ca acolo gasiti anumite elemente de mobilier foarte bine pastrate si unele chiar moderne, la preturi modice, care va vor ajuta sa implementati un anumit stil de design interior. Lady Colefax(o artista in decoratiuni interioare ce a trait in secolul XIX) mergea pe un principiu interesant „Furnish your room for conversation and the chairs will take care of themselves.”

Tine cont de culorile fiecarei incaperi din locuinta ta(casa, apartament), fiindca fiecare camera avand o alta culoare nu va face altceva decat sa induca o stare de nervozitate, tocmai de aceea trebuie sa te bazezi pe o anumita paleta de culori. Poti aplica si mari variatii de culori de la o camera la alta insa trebuie sa te asiguri ca per total designul interor este fluent si armonios.

Daca nu reusesti sa iti amenajezi interiorul in asa fel incat sa te multumeasca si sa te relaxeze poti oricand sa apelezi la serviciile celor de la AttiCreative de design interior, proiectare, arhitectura si amenajari interioare.