Categorii

Municipiul Braşov va avea prima „Stradă pentru Copii”!

Data publicarii: 18.05.2012 ora 04:05 PM


Sâmbătă, 19 mai, între orele 10:00 şi 16:00, strada Postăvarului din Braşov va fi transformată în spaţiu de joacă doar pentru cei mici! În cadrul proiectului BAMBINI, ABMEE implementează conceptul de „Stradă pentru Copii”.

La eveniment sunt invitaţi copiii care doresc să se joace în aer liber, alături de părinţi sau bunici, dar şi grădiniţele participante în proiect. De la colorat pe asfalt, expoziţie de desene, şotron, până la orice alte jocuri şi activităţi, toate se vor întâmpla pe “Strada pentru Copii”.

Organizatorii au pregătit concursuri şi premii, dar şi alte surprize, printre care:

  • Dr. Bike va fi prezent pentru a arăta cum se repară o bicicletă
  • Semafoare, semne de circulaţie… montate la înălţimea celor mici
  • Poliţia Rutieră la datorie, vorbind despre regulile de circulaţie
  • Fructe pentru toţi participanţii, dar şi două biciclete… una roz şi una albastră, care vor pleca acasă la doi dintre copilaşii de pe „Strada pentru Copii”!

Evenimentul are ca scop promovarea şi implementarea temporară a conceptului de „Stradă pentru Copii”, pentru a se proba funcţionalitatea acestuia şi pentru ca această manifestare să se repete pe cât mai multe străzi din Braşov.

Proiectul european BAMBINI reprezintă un exemplu de succes în educaţia legată de mobilitate şi este pus în aplicare în Municipiul Braşov, încă din anul 2009, cu sprijinul Primăriei municipiului Braşov.

Ceea ce ne propunem este să introducem măsuri simple de mobilitate în viaţa micuţilor şi să motivăm părinţii să utilizeze cât mai rar autoturismul personal, pentru a da un exemplu pozitiv copiilor, pentru a le transmite conceptele de transport curat şi viaţă activă, de la o vârstă cât mai fragedă.

Prima „Stradă pentru Copii” din Braşov este organizată cu sprijinul Primăriei municipiului Braşov şi al Consilierului Local – Gabriela Urse.

Program:

10:00-12:00       Grădiniţele BAMBINI vor ocupa un spaţiu pe “Strada pentru Copii” în care vor desfăşura                                    activităţi proprii legate de proiectul BAMBINI

12:30-14:00       ABMEE va organiza competiţii de biciclete/triciclete/trotinete, precum şi o tombolă                               pentru cei mici

14:00-16:00       “Strada pentru Copii” este liberă pentru joc, distracţie şi voie bună!

Vă aşteptăm cu drag,

Echipa ABMEE!

0268.474.209 / 0268.547.784

office@abmee.ro

www.abmee.ro

www.mobile-bambini.ro