Categorii

Inertia termica a unui imobil

Data publicarii: 15.05.2012 ora 02:05 PM


Inertia termica a unei constructii consta in capacitatea acesteia de a inmagazina si de a restitui apoi caldura in mod treptat in timp. Cu cat inertia termica este mai buna, cu atat interioarele locuintei se incalzesc si se racesc mai incet.

Astfel, inertia termica permite un defazaj termic eficient a temperaturii din interior in raport cu temperatura din exterior. Atunci cand locuinta este incalzita, elementele care asigura inertia termica (pereti, parchet etc.) acumuleaza o cantitate suficienta de caldura pe care apoi o vor restitui treptat pe durata a mai multor ore, pastrandu-se o temperatura placuta in interior chiar daca sistemele de incalzire sunt oprite.

Inertia termica a unei case depinde de masa materialelor de constructie ce alcatuiesc interioarele, precum peretii, inchiderile, plafonul. Cu cat aceste materiale sunt mai consistente, cu atat inertia termica este mai buna.

Trebuie remarcat ca inertia termica este diferita de izolatia termica a unei constructii: izolatia reduce pierderile de caldura, in timp ce inertia termica tine de inmagazinarea de caldura si apoi restituirea acesteia.

Tehnicile si metodele moderne pentru proiectarea si constructia unei locuinte au ca scop atat ridicarea nivelului de confort pe care-l ofera, optimizarea spatiului construit, reducerea costurilor pentru intretinerea casei dar si gasirea de solutii care sa limiteze cheltuielile pentru energia termica si electrica. O casa eficienta integreaza solutii simple si ingenioase care asigura o ventilatie naturala buna, un coeficient avantajos al inertiei termice sau exploatarea luminii naturale.

Biroul CUB Architecture dispune de o experienta vasta in proiectarea de case si cladiri de birouri sau hoteluri si vile ce integreaza solutii personalizate de optimizare a spatiului si economisirea de energie conventionala.

CUB Architecture

Birou de arhitectura Bucuresti

Dr. Clunet | Nr 17 | Sector 5

Arh. Gabriel Raicu

Tel. 0755.150.550

case.moderne@cubarhitect.ro