Categorii

Editura Mac-Mac premiata la “Bun de Tipar – Gala Industriei de Carte din Romania”- Editia I

Data publicarii: 14.05.2012 ora 04:05 PM


Editura Mac-Mac este singura Editura 100% VERDE din Romania                                                                                                                                                                                            

Bucuresti,

14 Mai 2012

Pe data de 11 Mai 2012 a avut loc pentru prima oara Gala Industriei de Carte din Romania “Bun de Tipar”. Editura Mac-Mac s-a numarat printre finalistii a doua categorii:

–          Cea mai buna carte netiparita: Audiobook

–          Best New Entry 2011

Dupa un an de activitate de la infiintare, cele doua nominalizari au insemnat o recunoastere deosebita pentru Editura Mac-Mac. Am fost alaturi de “greii” industriei de carte si am avut mari emotii cand am primit prima diploma oficiala a unui Juriu ales pe spranceana: Eugen Negrici (presedinte), Ioan Stanomir (eseist), Simona Kessler (Simona Kessler International Copyright Agency), Florin Bican (Institutul Cultural Roman), Daniel Nazare (Directorul Bibliotecii Judetene „George Baritiu”, Brasov), Liviu Moraru (specialist / tipografie) si Dinu Dumbravician (Universitatea Nationala de Arte)

Editura Mac-Mac a primit  in cadrul Galei Industriei de Carte din Romania “Mentiunea speciala a juriului pentru proiectul editorial 100% VERDE”. Premiul a fost inmanat celei care a infiintat in 2011 Editura Mac-Mac, Anei Maria Sterian care a tinut sa precizeze: “Editura Mac-Mac s-a nascut din dragoste pentru copii si cu respect fata de natura. Toate cartile noastre de colorat sunt printate pe hartie reciclata, de o calitate superioara, cu un interior alb impecabil, pentru ca se poate. Da, hartia reciclata poate fi alba si o carte pentru copii pe hartie reciclata poate fi extrem de atractiva atat prin calitatea hartiei cat si prin continut. Editura Mac-Mac isi propune sa-i invete pe cei mici sa creasca respectand natura si are un program numit “Ora Eco la Gradi” prin care copiii au contact direct cu carticelele Mac-Mac si invata cum pot ajuta si ei in procesul de reciclare. Eu cred in puterea exemplului si sunt sigura ca lumea poate fi mai buna, mai verde, mai frumoasa, daca fiecare dintre noi contribuie cate un pic.”

Editura Mac – Mac este prima Editura din Romania care are in portofoliu carti de colorat printate pe HARTIE RECICLATA. Mac – Mac vine cu un produs nou pentru cei mici: carte de colorat cu audio-book. Am selectat cele mai frumoase povesti nemuritoare, le-am inregistrat pe suport audio si le-am incorporat intr-o carte de colorat care urmareste firul epic al povestii.

CD-ul contine o “Poveste Nemuritoare” insotita de o carte de colorat aferenta povestii, avand 22 de ilustratii extrem de atractive, concepute de o echipa tanara, care vine cu un stil nou si cu siguranta pe placul celor carora le place sa coloreze.

Portofoliul Editurii Mac-Mac numara in prezent 4 povesti: Oglinda Fermecata, Fat Frumos cel Adormit, Penelul Fermecat si Tichia Fermecata. Carticelele Mac-Mac pot fi achizitionate din peste 400 locuri de vanzare: librarii, Hypermarket-uri (Carrefour si Billa), Benzinarii (Petrom, OMV, LukOil), Magazine specializate (Miniblu, Diverta, R-Kiosk) etc.

NOU!

Incepand din luna Iunie 2012, la un an de la lansarea pe piata din Romania, Editura Mac-Mac vine cu un nou produs in portofoliu: CD-uri cu povesti, 3 volume, ambalate in digipack produs din hartie reciclata. Fiecare volum contine cate 2 Povesti Nemuritoare si se gasesc in reteaua OMV, Diverta si Miniblu.

Misiunea Mac – Mac este:

  • Sa-i distram pe cei mici cu povestile care au incalzit si copilaria noastra,
  • Sa aducem in lumea copiilor un produs nou, bine inchegat si pe placul lor,
  • Sa-i invatam pe cei mici sa fie responsabili cu natura si cu mediul inconjurator,
  • Sa venim in sprijinul parintilor cu un audio-book care este lucrat cu multa dragoste si o voce calda, cu siguranta pe placul atat a celor mici cat si a celor mari.

Noi, cei de la Editura Mac-Mac, am facut un pact cu natura: NOI NU TAIEM COPACII. NOI RECICLAM! Da, toate cartile noastre de colorat sunt printate pe hartie reciclata, care, spre surprinderea tuturor, arata impecabil, astfel incat nici nu poti face diferenta intre hartia obisnuita si cea reciclata.

Mac – Mac face totul din dragoste pentru cei mici si cu respect fata de natura!

Pentru mai multe detalii despre noi, puteti vizita: www.edituramacmac.ro

Va asteptam pe Facebook (Editura Mac-Mac) unde va tinem la curent cu tot ceea ce facem.

Contact :

Ana Maria Sterian – anamaria.sterian@edituramacmac.ro

0722 985 958