Categorii

INCDMTM A OBTINUT PATRU MEDALII LA SALONUL INTERNATIONAL DE INVENTII DE LA GENEVA

Data publicarii: 23.04.2012 ora 03:04 PM


Cea de-a 40-a editie a Salonului International de Inventii de la Geneva, Elvetia, 18-22 aprilie, a adus reprezentantilor Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronica si Tehnica Masurarii (INCDMTM) din Bucuresti doua medalii de aur si doua de argint.

Aceasta editie aniversara a manifestarii stiintifice de mare anvergura s-a soldat in total cu 4 medalii decernate INCDMTM si anume, pentru urmatoarele propuneri de dispozitive și tehnici: procedeu de prelucrare cu fascicul laser destinat sudarii segmentilor diamantati (autor principal: Gheorghe I. Gheorghe); presostat cu dispozitiv optoelectronic (autor principal: Petre Munteanu); colector pluvial pentru irigarea individuala a plantelor in camp si in sera (autor principal: Florin Ontanu), respectiv sistem de pozitionare robotic multi hexapodal (autor principal: Mihai Margaritescu).

“Prin succesul obtinut de cercetatorii INCDMTM, demonstram ca in ciuda turbulentelor cu care se confrunta economia nationala si mai ales a subfinantarii, domenii high-tech precum Mecatronica nu inceteaza sa produca rezultate competitive”, afirma dl. prof. univ. dr. ing. Gheorghe Ion Gheorghe, director general al INCDMTM.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronica si Tehnica Masurarii (INCDMTM), infiintat in anul 1971, este subordonat Ministerului Economiei si Mediului de Afaceri și Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului și Sportului și are ca obiect de activitate principal cercetarea stiintifica (atat fundamentala, cat si aplicata) si dezvoltarea tehnologica in domeniul mecanicii fine si al mecatronicii. INCDMTM se concentreaza pe elaborarea si perfectionarea tehnicilor de masurare. Eforturile cercetatorilor INCDMTM vizeaza dezvoltarea de variate produse si tehnologii mecatronice (conventionale sau neconventionale). Mai mult, in calitate de Institut National, INCDMTM contribuie la elaborarea strategiei de dezvoltare a domeniului si la realizarea obiectivelor stiintifice si tehnologice stabilite prin Planul National de Cercetare Stiintifica, Dezvoltare si Inovare (PNCDI) si Programul Nucleu. In conditiile exploziei informationale, domenii de varf, printre care si mecatronica (o stiinta care integreaza mecanica fina, electronica, robotica si informatica) au devenit o prioritate si s-au dezvoltat si in Romania. Printre pionierii acestui domeniu se numara si INCDMTM), in prezent unicul Institut National ce realizeaza produse mecatronice, in colaborare cu institute, societati comerciale si universitati cu profil similar din tara si din strainatate.