Categorii

Aer racoros in casa ta pe timpul verii

Data publicarii: 22.04.2012 ora 09:04 AM


Nu trebuie sa detineti vreo aparatura sofisticata, sau sa fiti specialist in domeniu, ca sa puteti observa si mai ales resimti schimbarile climatice pe care natura ni le ofera in ultimii ani si pentru care eforturile noastre trebuie sa asigure o contrapondere cel putin egala, pentru a putea face fata in special temperaturilor extreme.

In mod particular sezonul cald aduce cu el perioade cu valuri de aer cald si umed care ne fac viata aproape un cosmar, iar daca suntem angajati intr-o munca care necesita deplasari multiple in aer liber, cu atat mai mult socul termic este mai greu de suportat. Nici angajatii din birouri nu pot spune ca vor traversa o perioada mai usoara, ca sa nu mai vorbim despre persoanele care lucreaza in linii de productie, unde este posibil ca radiatia calorica a echipamentelor sa contribuie si mai mult la crestere temperaturilor interioare.

Pentru a nu ne sufoca la propriu, cel putin atunci cand ajungem acasa, este mai mult decat necesara luarea unei decizii de climatizare a casei sau apartamentului in care locuiti. Solutia optima vine natural prin utilizarea unui aparat de aer conditionat, care isi va indeplini cu succes misiunea de a racori aerul din incaperea unde a fost instalat si de a reduce umiditatea excesiva din aer.

Aceste sisteme de climatizare detin, in functie de necesitatile concrete ale locatiei dumneavoastra, puteri diferite care printr-o dimensionare corecta vor putea asigura un randament optim si cu consumuri reduse de energie electrica. Spre exemplu pentru spatii climatizabile cu o suprafata totala medie de pana la 50 metri patrati, un aparat de aer conditionat 12000 btu, va fi cel mai potrivit.

Cel mai important aspect pe care trebuie sa-l luati in considerare este acela legat de dimensionarea corecta a puterii compresorului, iar consilierea profesionista a unei firme specializate va fi un prim pas extrem de util in demersul dumneavoastra.