Categorii

Proiecte si planuri de case moderne

Data publicarii: 18.04.2012 ora 03:04 PM


Casele moderne, ce se conformeaza unor criterii estetice si arhitecturale precise, necesita competente deosebite in toate specialitatile implicate, de la arhitectul care realizeaza planurile si proiectele casei pana la inginerii responsabili de executia constructiei. De aceea, structura, orientarea locuintei pe teren, dispunerea incaperilor pe nivele sau exploatarea optima a terenului si alegerea materialelor de constructie sunt elemente esentiale in proiectarea si constructia unei case moderne.

Proiecte de case – organizarea interioarelor

Organizarea imobilului, fie ca este vorba de o locuinta rezidentiala sau de o casa de vacanta, poate aborda concepte diferite, cel mai frecvent intalnit fiind cel al volumelor generoase si deschise, ce creeaza impresia de spatiu. Proiectele de case mici sau case medii pot avea un aspect modern si in acelasi timp o organizare clasica a interioarelor, sau mai degraba o organizare ce combina stilul clasic si cel contemporan.

In principiu, arhitectul trebuie sa tina cont in proiectele si planurile de arhitectura ale casei de delimitarea zonelor de zi de cele de noapte, respectiv spatiile de petrecere a timpului liber si pentru luat masa in familie, de spaiile destinate dormitoarelor.

De asemenea, putem vorbi de spatiile publice, semi-publice si zonele private in organizarea interioara si amenajarea unui imobil. Aceste trei zone pot sa se suprapuna sau, dimpotriva sa fie bine delimitate.

Detaliile de care are nevoie arhitectul in realizarea proiectului de arhitectura

Primele intrebari pe care vi le adreseaza arhitectul ce va realiza planurile si proiectele casei pe care urmeaza sa o construiti sunt legate de terenul construibil, de functionalitatile necesare sau structura:

  • care este suprafata locuibila de care aveti nevoie
  • doriti o locuinta simpla cu parter sau o casa ce va avea si etaje sau mansarda
  • aveti nevoie de subsol
  • preferati o locuinta ampla in stil arhitectural contemporan, sau o casa mica de lemn cu mansarda, avand o arhitectura clasica
  • ce forma sa aiba constructia: un proiect de casa in L, in T sau X ….
  • preferati o anumita orientare a casei pe teren, sau veti lasa arhitectul sa va recomande cea mai buna solutie in functie de teren si de zona
  • veti construi o casa pe structura din lemn sau preferati structura din beton si metal

Biroul de arhitectura CUB va ajuta sa raspundeti la toate aceste intrebari si va propune solutille eficiente si economice pentru o locuinta moderna, confortabila si frumoasa. Realizam proiecte de case cu etaj si mansarda, case din lemn si vile, dar si pensiuni si hoteluri sau cladiri de birouri.

CUB Architecture

Birou de arhitectura Bucuresti

Dr. Clunet | Nr 17 | Sector 5

Arhitect Gabriel Raicu

Tel. 0755.150.550

office@cubarhitect.ro