Categorii

Anul 2012 incepe promitator pentru firmele rent a car

Data publicarii: 10.04.2012 ora 09:04 PM


Anul 2012 a inceput foarte ezitant pentru sectorul de afaceri din Romania, datorita vremii extreme, industria in general si transportul in special au avut foarte mult de suferit. Transportatorii au anuntat pierderi de milioane de euro si nici firmele rent a car nu au dus-o prea bine. Lunile ianuarie si februarie 2012 au insemnat scaderi pe linie ale cifrelor de afaceri din transport si inchirieri auto.

“Luna martie a adus primele semne de revigorare pentru companiile de inchirieri masini, care au constatat o crestere a cererii atat din partea sectorului de afaceri, dar si din partea sectorului turistic, inclusiv din partea agentiilor de turism” ne-a declarat Mircea Stan, director de comunicare la Organizatia Rent a Car din Romania. “Alte semne pozitice au venit odata cu apropierea Sarbatorilor de Paste, care au adus o crestere a cererii pentru masini de inchiriat cu pana la 30%”, ne spune Stan.

Toti operatorii din transport se asteapta la o crestere in Q1 2012, iar aceast trend sa se consolideze pe toate durata anului. Transportul in general este bazat pe cererile din industrie si turism. O revitalizare a sectorului economic din Romania, poate duce la o dezvoltare sanatoasa sa industriei transportului, dar si a segmentului rent a car pentru inchirieri auto in Romania.