Categorii

INTUITEXT isi deschide portile pentru elevi, in cadrul saptamanii “Scoala Altfel”

Data publicarii: 05.04.2012 ora 06:04 PM


Echipa INTUITEXT  este intr-o perioada de activitate foarte intensa. Portile companiei s-au deschis pentru a primi elevii, prescolarii, parintii si cadrele didactice, implicandu-se activ in programul “Scoala Altfel”.

Saptamana a debutat cu primirea elevilor de clasa I de la Scoala nr. 10 din Bucuresti. Insotiti de parinti si de invatatoarea lor, micutii au pasit emotionati si plini de nerabdare in lumea unor oameni mari care “se joaca”.

Colegii nostri din departamentul de Grafica i-au luat pe fiecare dintre copii si au desenat impreuna, folosind tabletele grafice. Au colorat si au fost ajutati sa faca mici animatii, au desenat tablouri cu replici si au demonstrat ca nici macar cerul nu le este o limita in ceea ce priveste imaginatia. Cu greu au putut fi convinsi sa mearga si in alte departamente, dar surprizele noastre au continuat!

In cadrul departamentului de Jocuri, au fost invitati cu totii sa intre in competitie, iar bucuria le-a fost cu atat mai mare la final cand au fost recompensati cu premii.

Dar, cum spuneam, surprizele sunt multe, asa ca pasul urmator a fost in studio. Cu microfoanele in fata, copiii nu au avut nici un fel de emotii si ne-au dat lectii de dezimvoltura si imaginatie cand au inceput sa spuna “lucruri trasnite”. Noi speram sa le placa si filmul vizitei lor pe care deja am inceput sa-l pregatim!

Activitatile creative au continuat cu un joc pregatit special pentru ei. Dupa ce au vizionat intro-ul seriei Scormonila, care reprezinta inceputul CD-urilor interactive de matematica pentru elevi, iar Scormonila este personajul principal care ii invata pe copiii de clasa a II-a – matematica, copiii au fost provocati sa continue povestea si sa creeze benzi desenate cu care sa o ilustreze.

Prima zi a portilor deschise INTUITEXT din cadrul saptamanii “Scoala Altfel” nu se putea sfarsi altfel decat cu o sesiune de fotografie cu personajele Scormonila si Kalin, cu diplome si cadouri, cu lectii pe care, deopotriva copii si adulti le-am impartasit si primit, cu vise si povesti, dar mai ales cu amintiri de neuitat pentru fiecare dintre noi.

Nici parintii nu au fost lasati deoparte. La INTUITEXT au avut ocazia sa cunoasca si sa discute cu echipa care se ocupa de cea mai importanta comunitate online dedicata lor – “SuntParinte.ro”.

Au impartasit experiente, au povestit ce anume ii preocupa in legatura cu viata scolara a copiilor lor si au descoperit cum pot sa intre mai repede si mai eficient in legatura cu invatatorul sau dirigintele clasei, dar si cum sa isi spuna parerea si sa se implice activ in activitatile clasei prin intermediul sectiunii “Grupuri de discutie” de pe site-ul http://www.suntparinte.ro.

Discutiile au fost mai mult decat binevenite si pentru parinti, dar si pentru echipa INTUITEXT mereu preocupata sa fie in pas cu dorintele si necesitatile parintilor interesati de educatia copiilor lor, sa ofere solutii in timp real si sa continue sa-si aduca o contributie importanta la dezvoltarea educatiei in Romania.

Saptamana continua cu vizita prescolarilor de la Gradinita 24 din Bucuresti. INTUITEXT s-a transformat din nou in “Tara aventurilor si a comorilor”. De la cei mai simpatici pusti din Bucuresti noi am aflat ca cerul nu e doar albastru. Ne-au aratat asta prin desenele lor si ne-au convins ca da, cerul poate fi orice culoare vrei tu, atata timp cat iti lasi sufletul sa zboare. Cat despre numarat ce sa va spunem? Ei stiu un secret pe care ni l-au impartasit si noua: cand lumea intreaga e o mare aventura, numaratul devine simplu. De cand te trezesti si pana seara, la culcare, tot numeri aventura dupa aventura si, credeti-ne pe cuvant ca doar degetele de la maini nu sunt suficiente! De aceea e simplu si sa aduni: 2 povesti citite la gradinita plus 1 la culcare plus o ora de desenat plus o ora de jucat cu colegii plus ….plus cate si mai cate!

“Universul copiilor este fascinant pentru noi. Suntem o echipa care mentinem focul acesta viu si de aceea si implicarea noastra in educatie. De la copii invatam mereu si din acest punct inventam povestile prin care matematica devine cel mai frumos joc. Chiar daca din punct de vedere al dezvoltarii psihologice copilul este capabil de abstractizare incepand cu varsta de 7 ani, functia ludica (jocul) este activa pe tot parcursul vietii noastre. Educatia prin joc are avantajul memorabilitatii si al dezvoltarii aptitudinale, atat la copii cat si la adulti.

De aceea, dincolo de produsele educationale pe care le dezvoltam pentru scolari, noi realizam si platforme de e-learning pentru adulti in care jocul, de la cele mai simple pana la formele sale complexe este exploatat la maxim, functie de cerinte si are rezultate foarte bune pe termen lung.”

Aceasta declaratie a Mariucai Talpes, CEO INTUITEXT nu a surprins pe niciunul dintre parintii si profesorii prezenti in aceste zile, mai ales dupa ce au testat ei insisi produsele si au facut cunostinta cu echipa de peste 300 de specialisti care le dezvolta.

Si daca aceste randuri nu par sa va fi convins pe deplin, va asteptam la standul INTUITEXT din cadrul Bookfest 2012!