Categorii

Optimizare site: instrumente SEO

Data publicarii: 26.03.2012 ora 10:03 AM


In procesul de optimizare a unui site, elementele si etapele principale sunt: analiza initiala a vizibilitatii site-ului pe motoarele de cautare, analiza tehnica si a continutului site-lui, stabilirea unei strategii pertinente si puternice de cuvinte cheie si stabilirea strategiilor de optimizare on site si off site potrivite pentru site-ul respectiv.

La fel de importante sunt instrumentele SEO folosite pentru analiza site-ului si monitorizarea evolutiei vizibilitatii traficului pe durata campaniei de optimizare site si promovare online: instrumente de verificare a link-urilor interne si a backlink-urilor, densitatea si dispunerea echilibrata a expresiilor cheie in continutul pagimilor site-ului, monitorizarea indexarii paginilor si eventuale erori sau pagini duplicate, monitorizarea traficului si sursele acestuia.

Google Webmaster Tools si Google Analytics sunt instrumente complexe si eficiente care furnizeaza rapoarte si statistici ce ne ajuta sa identificam si sa corectam pagini de eroare si pagini ce au continut duplicat, si sa crestem calitatea site-ului.

Google Analytics a venit anul trecut cu o versiune noua, mai complexa si interesanta, ce ofera posibilitatea monitorizarii vizitelor in timp real, comportamentul vizitatorilor sau posibilitatea de a vedea informatii care erau accesibile doar in Webmaster Tools, setarea de obiective “Goals” pentru monitorizarea anumitor pagini, frecventa vizitelor sau timpul petrecut pe diferite pagini…

La randul sau, echipa Google Webmaster Tools vine in sprijinul webmasterilor si a specialistilor SEO cu instrumente noi care sa indentifice erori de indexare cauzate de conexiunea la server si de pagini de eroare. Google limiteaza numarul de erori ce tin de URL-uri la 1000, facand o selectie a celor mai importante erori si permite astfel rezolvarea rapida a acestora. Rapoartele furnizate ofera informatii precum data la care a fost identificata eroarea, daca paginile de eroare sunt incluse in “sitemap.xml” si pagini unde apar ca link-uri interne.

Bing Webmaster Tools este instrumentul de monitorizare SEO ce ofera statistici de indexare, volum de trafic si keywords, pagini de eroare precum si alte performante ale site-ului pe cele 2 motoare de cautare Bing si Yahoo.