Categorii

Protectie suplimentara cu rulouri exterioare

Data publicarii: 25.03.2012 ora 12:03 PM


De cativa ani buni traversam o perioada extrem de dificila din punct de vedere climatologic, care nu pare sa se amelioreze, din contra extremele meteo apar in fiecare anotimp si isi pun amprenta asupra modului nostru obisnuit de viata.

Fie ca vorbim despre temperaturi extem pozitive ori despre viscole si geruri care par a nu se mai domoli, sau daca ne gandim la fenomenele pe care furtunile de vara le pot provoca atunci intelegem ca trebuie sa luam anumite masuri pentru protejarea locuintei.

Cu toate ca pentru asigurarea confortului termic am investit sume apreciabile pentru termoizolarea peretilor, iar pentru zona ferestrelor am folosit tamplarie din PVC cu caracteristici tehnice superioare, a mai ramas inca un aspect important caruia trebuie sa-i acordam atentie.

Este vorba despre sistemele de umbrire pe care le veti putea monta in fata ferestrelor dumneavostra, constituite din rulouri exterioare aplicate peste tamplaria deja existenta. Capacitatea acestor sisteme de acoperire si protectie a ferestrelor rezida din tehnologia cu care au fost produse, in mod special lamelele care compun perdeaua de protectie a ruloului. Aceste lamele sunt confectionate din aluminiu si prin felul in care sunt proiectate permit includerea pe toata lungimea lor a unui material spongios si izolator tip spuma, care reprezinta baza crearii protectiei impotriva temperaturilor exterioare extreme.

Intregul sistem este conceput de o asa maniera incat prin folosirea unor materiale rezistente ale scheletului se asigura concomintent cu functia de umbrire si o foarte buna protectie antiefractie.

In situatia in care ati decis ca este oportuna instalarea unor rulouri exterioare, cel mai potrivit lucru pe care il puteti face este contactarea unei firme specializate in proiectarea si productia de astfel de sisteme. Doar astfel veti beneficia de consultanta specializata si dupa lansarea comenzii de un montaj profesionist.