Categorii

Echipamente de sonorizare pentru localuri, cluburi si muzica live

Data publicarii: 23.03.2012 ora 08:03 AM


Pentru inceput, trebuie sa intelegem ca este o diferenta intre instalatiile mobile si cele fixate (instalatii de sonorizare in restaurante, cluburi, baruri etc…). Muzicienii care canta live prefera o putere mai mare a boxelor, cu valori aproximativ egale in putere a subwooferelor, in timp ce instalatiile fixe necesita mai putin bass si mai multe medii-inalte. Incintele acustice, adica boxele si subwooferele se impart in doua categorii: Active si Pasive. Cele active sunt bune deoarece au amplificare incorporata si este pericolul mult mai mic de a se arde, insa va trebui sa reglati fiecare boxa separat. Cele pasive au nevoie de un amplificator audio profesional pentru a functiona, insa si puterile boxelor si a subwooferelor pot ajunge la valori mai mari si se pot controla toate deodata, fie din amplificator, fie dintr-un mixer cu amplificare integrata.

Sonorizare pentru localuri si cluburi

Este important ca boxele si subwooferele sa fie plasate uniform (din punct de vedere acustic) astfel incat sa acopere toata suprafata. Un producator foarte cunoscut, cu echipamente de sonorizare profesionale este Electro-Voice, care are o multime de serii de boxe, fabricate pentru folosirea in interior, exterior, boxe instalate in perete si de asemenea muzica live.

Sonorizare pentru muzica live

Toti muzicienii, in special lautarii, care canta live stiu ca singurele boxe care ii satisfac sunt cele de la Dynacord, producatorul german fiind preferatul lor si avand o multime de sisteme complete sau serii de boxe si subwoofere, precum si puterea pentru amplificare sau mixerele profesionale PowerMate3. Pe langa sistemele complete precum Dynacord XA 2 sau Dynacord Cobra, muzicienii aleg si boxe pasive precum Dynacord VL 212, o boxa de mare putere si performanta si o combina cu subwoofer tot pasiv sau activ.

Pentru mai multe articole, precum si cataloage de echipamente pentru sonorizare va invitam pe site-ul www.TopAudio.ro, unde puteti gasi un specialist sa va ajute.