Categorii

Status proiect POSDRU 38751 UMF Timisoara

Data publicarii: 12.03.2012 ora 03:03 PM


Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara implementeaza in calitate de beneficiar in perioada ianuarie 2011 – decembrie 2012 proiectul Birou de Dezvoltare a Resurselor Umane – Specializare Cadre Medicale, proiect finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Prin proiect a fost infiintat un birou de dezvoltare a resurselor umane – cadre medicale din judetul Timis, o structura de formare profesionala în cadrul universitatii. Aceasta structura are ca atributii realizarea de studii de evaluare a nevoilor angajatilor, promovarea programelor de educatie-dezvoltare profesionala pentru cadrele medicale, promovarea si sprijinirea formarii profesionale a personalului din domeniul managementului sanatatii si a personalului medical, sprijin în elaborarea strategiilor de dezvoltare a resurselor umane în domeniul sanitar la nivel local si  judetean.

Concret, pe perioada de implementare a proiectului, acest birou de Resurse Umane organizeaza  pentru un numar de 2795 persoane cursuri de sisteme de management al calitatii, sisteme de management de mediu, sisteme de sanatate si securitate in munca, comunicare, management sanitar, prevenirea infecţiilor nozocomiale, resuscitare cardiorespiratorie, prevenirea transmiterii virusului hepatitei B, C virusul HIV, elaborare ghiduri si protocoale de buna practica,  proceduri si technici de lucru si cursuri pe specialitati pentru asistenti medicali: tehnici de nursing si managementul durerii.

Cei care beneficiaza de fapt in urma implementarii acestui proiect sunt nu doar angajatii din sistemul sanitar, ci in special pacientii, familiile acestora si, în mod indirect, întreaga comunitate care beneficiaza de servicii de îngrijire medicala.

Pana in acest moment s-au derulat si finalizat cursurile pentru management sanitar si se afla in faz ade finalizare cursurile de formare de formatori in domeniul sanitar. Toate celelalte cursuri enumerate sunt in derulare si va asteptam sa va inscrieti pentru participare.

Detalii suplimentare despre proiect pot fi obţinute de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” Timisoara, Teodora Hoinoiu – Coordonator Birou, la telefon 0748331243 sau prin e-mail la adresa scr-stin@umft.ro.