Categorii

Cazare in Berlin

Data publicarii: 09.03.2012 ora 08:03 AM


Intr-un top al excursiilor efectuate de catre romanii nostri, putem spune ca Germania nu se numara printre favorite din cel putin doua motive: nu sunt destul de ospitalieri, spunem noi, si doi – e cam complicat sa te descurci intr-un oras ca Berlin daca nu cunosti nicio boaba de limba germana. Motive pentru care, inainte de a face un mic research pe tema cazare Berlin, e total recomandata parcurgerea unor dictionare de conversatie special conceputa pe limba cu care nu se impaca prea multi dintre locuitorii acestei planete, cu atat mai putin cei care au dileme vizavi de furnizarea unor indicatii in limba engleza.
Odata stabilit acest aspect, conform caruia limba lui Robert Schumann nu se poate “impaca” cu o mare parte dintre noi, va trebui sa ne facem o lista cu numeroasele obiective turistice din Berlin, printre care si recenta cladire cunoscuta sub numele de Muzeul Evreiesc din Berlin, Palatul Charlottenburg, Potsdamer Platz sau Punctul de verificare Charlie (Haus am Checkpoint Charlie), care evoca Zidul Berlinului, care functiona ca un perete despartitor intre est si vest. Astazi, mai nou, spre deosebire de acele vremuri intunecate, te poti fotografia si folosi drept amintire aceste imagini ce vor fi atasate cu sfintenie albumelor realizate pe parcursul acestor ani in care libera circulatie a ajuns sa fie ceva la ordinea zilei, chiar si pentru romanul de rand.
De asemenea, o excursie in Berlin nu ar trebuie sa fie privata de o plimbare pana la cladirea ce gazduieste birourile primariei orasului, Rathaus Berlin. Parintii si copiii, deopotriva, pot trece si pe la Legoland Berlin, un taram al distractiei si al jocurilor, in care culoarea si buna dispozitia fac casa buna cu tot ceea ce si-ar fi inchipuit un turist ca va gasi in preaminunata capitala a Germaniei. Tu ce mai astepti, ti-ai facut bagajele?