Categorii

Cele mai importante subiecte din domeniul imobiliar s-au discutat la Real Estate Club 2

Data publicarii: 02.03.2012 ora 09:03 AM


Cea de a doua ediţie a clubului Real Estate – Ideile care contează, un eveniment special conceput pentru a familiariza jurnaliştii cu informaţiile de înaltă calitate oferite de IMOPEDIA.ro, a avut loc în data de 29 februarie 2012 în cadrul Grand Café Van Gogh din Bucureşti.

La eveniment au participat reprezentanţi ai celor mai importante companii dezvoltatoare din domeniul imobiliar şi jurnalişti ai diverselor publicaţii specializate în domeniul economic şi de business, interesaţi să faciliteze comunicarea şi să găsească împreună soluţii la cele mai importante probleme ale sectorului de real-estate.

Discuţia  s-a îndreptat înspre clienţi şi adaptabilitatea lor la schimbările pieţei, oferindu-se ca exemplu reticenţa cu care mai sunt privite încă Certificatul Energetic şi Certificatul de Urbanism, cele mai noi acte obligatorii din procesul de tranzacţie imobiliară.

Randy Tharp, Managing Director of Epstein Architecture&Engineering consideră că: “Reabilitarea a devenit acum foarte populară pentru că are numeroase avantaje economice. Iar interesul pentru Certificarea energetică se datorează standardelor nou impuse. Anul acesta, investitorii vor cumpăra numai construcţii certificate. Calitatea superioară a aerului din interior, reducerea impactului financiar,prezenţa luminii naturale în interior, acestea sunt cele mai importante aspecte pe care piaţa românească nu le cunoaşte încă”.

Un alt subiect propus de gazdele evenimentului a fost evoluţia comportamentului cumpărătorului analizat de IMOPEDIA.ro şi discutat de toţi participanţii.

“Piaţa imobiliară a suferit cumplit în a doua parte a anului 2011, totuşi ceea ce noi putem face este să monitorizăm comportamentul utilizatorului. În ultimele trei luni, bucureştenii au fost atraşi de locuinţele cu preţuri cuprinse între 40.000 şi 60.000 euro, cu două şi trei camere, din zona centrală şi ultracentrală”a declarat Răzvan Muntean, director IMOPEDIA.ro

Referindu-se mai ales la clădirile industriale şi de afaceri, Randy Tharp a adăugat: “2012 va fi tot un an cu evoluţie înceată, câţiva dezvoltatori plănuiesc să investească în clădirile de birouri,  dar fiecare încearcă să supravieţuiască, fiecare îşi caută clienţi de încredere cu care să dezvolte construcţii durabile, proiecte de lungă durată.“

Emilia-Cerna Mladin, Preşedintele Asociaţiei Auditorilor Energetici a adăugat : “Toate deciziile EU transpuse în legile noastre vor să imprime o gândire, o direcţie, pentru ca oamenii să deţină  documentele care îi informează şi îi interesează. Exigenţele pe termen lung ale Uniunii Europene sunt foarte importante, dacă nu ţinem pasul, riscăm să pierdem numeroase avantaje ale sistemului actual”.

“E nevoie de mediatizare, oamenii trebuie să înţeleagă utilitatea unor astfel de acte şi procese, mass-media trebuie să intermedieze acest dialog esenţial pentru evoluţia domeniului nostru de business” a adăugat Mihaela Moraru, specialist BREEAM.

 

Organizatorul IMOPEDIA.ro mulţumeşte tuturor participanţilor şi reprezentanţilor mass-media prezenţi la eveniment.