Categorii

Protectiamuncii.net demareaza un nou proiect in domeniul securitatii si sanatatii in munca

Data publicarii: 01.03.2012 ora 04:03 PM


Doriti sa asigurati securitatea si sanatatea muncii (SSM) angajatiilor, sa preveniti riscurile profesionale, sa informati si sa instruiti angajatii pe linie de protectia muncii, dar si in sensul apararii impotriva incendiilor in propria unitate (PSI) ?

In aceasta primavara, Protectiamuncii.net demareaza proiectul „Reducerea accidentelor profesionale – un mediu de lucru sanatos  si sigur” care vine in sprijinul angajatorilor  din toate domeniile de activitate.

Proiectul derulat de Protectiamuncii.net isi propune sa promoveze solutii si modele de buna practica atat pentru angajatii, dar in principal pentru angajatori in domeniul SSM si PSI. Respectarea  prevederile legislative de acordare a echipamentelor de protectie si a materialelor igienico-sanitare, de instruire si informare a angajatilor, de creare a unei culturi  SSM bazata pe managementul riscului si de prevenire a bolilor profesionale, duc la evitarea amenzile,  pierderilor financiare si a conflictelor de munca.

Implementarea unui sistem in domeniul sanatatii si securitatii in munca, dar si de prevenire si stingere a incendiilor, va asigura un randament sporit a angajatilor, zile de concediu medical reduse si o colaborare eficienta la toate nivelurile organizatorice ale companiei.

Din datele statistice primite de la UE, in Romania expunerea la noxe fizice, biologice si suprasolicitare reprezinta 67,94% din totalul lucratorilor expusi la noxe. Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri au fost raportate în industria metalurgică (213 cazuri – 15,59% din totalul raportărilor), extracţia minereurilor metalifere (187 cazuri – 13,69%) şi fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi a semiremorcilor (153 cazuri – 11,20%). În industria metalurgică predomină astmul bronşic (93 cazuri noi), afecţiunile musculo-scheletale (39 cazuri noi) şi siliocza (37 cazuri noi); în extracţia minereurilor metalifere predomină afecţiunile musculo-scheletale (56 cazuri noi), silicoza (49 cazuri noi) şi bolile profesionale determinate de zgomot (43 cazuri noi); în fabricarea autovehiculelor predomină silicoza (67 cazuri noi), urmată de afecţiunile musculo-scheletale (32 cazuri noi) şi de bronşita cronică (18 cazuri noi), suprasolicitarea aparatului locomotor (428.593 expusi adica 14,42%), zgomot (11,24% din totalul lucratorilor expusi la noxe).

Telefon: 0730.394.226;     Site:  protectiamuncii.net;     

E-mail: office@protectiamuncii.net

Persoane de contact: Ana Dinu