Categorii

Arta Feng Shui aplicata in Anul Dragonului

Data publicarii: 31.01.2012 ora 09:01 PM


Arta Feng Shui

Feng shui, arta chinezeasca veche de 6000 de ani sau practica geomantiei, se foloseste de legile cerului si ale pamantului pentru a creste energia pozitiva sau qi-ul si de a evita energia negativa.

In practica, Feng Shui (literar “vant, apa”) se ocupa cu stiinta pozitionarii obiectelor, in special cladiri, gravuri si mobilier, bazandu-se pe puterea yin si yang (energia rece si calda) si curgerea qi-ului care poate avea efecte pozitive sau negative. Scopul este de a dobandi armonie cu mediul inconjurator si se spune ca lucrurile bune vin atunci cand suntem in armonie cu universul. Se presupune ca toti trebuie sa fim in echilibru.

 

Dragon Year 2012

Simbolistica Dragonului

Dragonul este o creatura a mitului si a legendei. Simbol al norocului si un semn al puterii, Dragonul oriental este privit ca o bestie divina – opusul monstrului malitios pe care occidentalii au considerat necesar sa il gaseasca si sa il ucida. In filosofia orientala se considera ca oamenii nascuti in anul dragonului vor fi onorati si respectati.

Anii Dragonului

Al cincilea din ciclu, anul Dragonului urmeaza dupa cel al Iepurelui si reapare o data la 12 ani.

Anii Dragonului: 1904 – 1916 – 1928 – 1940 – 1952 – 1964 – 1976 – 1988 – 2000 – 2012.

Cei nascuti sub semnul Dragonului sunt spirite libere. Pentru ei, conformarea este un blestem. Regulile si interdictiile sunt facute pentru alti oameni.
Ei trebuie sa fie liberi si fara inhibitii. Dragonul este o creatura frumoasa si viu colorata. Un pachet de energie, cu totul de nestapanit, tot ceea ce face persoana nascuta in acest semn este la o scala larga: idei marete, gesturi bogate, ambitii extreme.
Deoarece ei sunt increzatori in propriile puteri, de neoprit in fata provocarilor, au in mod inevitabil succes. Cei nascuti sub semnul Dragonului ajung de obicei in top.
Totusi prea mult entuziasm ii poate obosi si neimplini. Desi ei sunt dispusi sa isi acorde ajutorul cand e necesar, mandria lor ii impiedica adesea sa primeasca ajutor de la ceilalti. Personalitatea generoasa a Dragonilor le da abilitatea de a avea multi prieteni, dar ei sunt mai degraba firi solitare in adancul sufletului.

Caracteristicile Dragonului

Persoanele nascute sub semnul Dragonului impart anumite trasaturi:

 • inovativi
 • intreprinzatori
 • flexibili
 • curajosi
 • pasionati
 • orgoliosi
 • fara tact
 • temperamentali
 • de neanticipat

Dragonul de apa

Anul 2012 este anul Dragonului de apa. Apa are un efect calmant asupra temperamentului neinfricat al Dragonului. Apa ii permite celui nascut sub acest semn sa se redirectioneze in entuziasmul lui si sa il faca mai perceptiv fata de ceilalti.  Dragonii de apa sunt mai potriviti sa faca un pas in spate pentru a reevalua o situatie deoarece ei inteleg arta rabdarii si nu doresc sa apara in fata reflectoarelor ca ceilalti dragoni. Prin urmare, ei iau decizii intelepte si sunt capabili sa interactioneze cu ceilalti oameni. Totusi, actiunile lor pot esua daca nu termina un proiect inainte de a-l incepe pe altul.

 Ce le place si ce le dispace

Culori preferate: albastru-verzui

pietre pretioase: opal, safir

cadouri potrivite: carti de tarot, oglinda, telefon mobil, aparat foto

hobby-uri: programari de calculator, sa vorbeasca in public, astrologie

ce nu le place: sa primeasca ordine, birocratia inutila, oamenii ce nu se daruiesc 100 %, idei reduse

Cariera Dragonilor

 Ocupatiile potrivite pentru cei nascuti sub semnul Dragonului:

 • analisti informatica
 • inventatori
 • ingineri
 • arhitecti
 • avocati
 • filosofi
 • brokeri
 • manageri
 • agenti vanzari
 • specialisti in relatii publice
 • agenti de publicitate
 • politicieni
 • ofiteri in fortele armate

Anul Dragonului si arta Feng Shui

Anul Dragonului aduce un set nou de energie universului, casei si spatiului personal. Acesta incepe la data de 23 ianuarie 2012 si se sfarseste pe 9 februarie 2013.
In acest an, Taisui, care este de fapt planeta Jupiter, este localizat in sud-estul Pamantului, miscandu-se dinspre est.
Aveti grija cu sud-estul, nord-vestul, sud-vestul si nordul.
Dar estul, vestul, nord-estul, sudul si centrul sunt toate directii favorabile in anul Dragonului. Asa cum Taisui duce cu el cel mai puternic sha qi al anului (energie distructiva), sud-estul este cea mai negativa directie. Nu deranjati acest sector, nu stati cu fata spre el, nu faceti exercitii in camera de sud-est.

Consultantii Feng Shui recomanda plasarea unei perechi de broaste de alama sau dragoni in partea de sud-est a casei, cu gurile indreptate spre interior, deoarece conform celor 5 elemente chinezesti (metal,lemn, apa, foc si pamant), metalul poate ”omori” sau contracara lemnul (in teoria chineza Jupiter este numita si planeta lemnului). Broasca si dragonul sunt animale de bun augur care combat otrava si raul.

Nu trebuie plasat in aceasta directie sau in aceasta zona nimic rosu sau facut din lemn deoarece yang-ul culorii si al lemnului poate intari qi-ul negativ provenit de la Jupiter.

Opus lui Taisui, in nord-vest, este Suipo, directia unde energia de la Jupiter dispare, in mod literar insemnand un loc care sparge Taisui. Aceasta este de asemenea o directie rea deoarece energia curge dinspre Taisui spre Suipo.
Prea multa activitate in nord-vest va bloca curgerea energiei. Exercitiile ar trebui evitate in aceasta zona. Cu cat exersati mai mult in camera de nord-vest, cu atat sanatatea va deveni mai subreda.
In plus, nu trebuie plasate in acest colt cutite, foarfeci si sabii deoarece accidentele se pot intampla cu usurinta. Se recomanda sa atarnati o diagrama Taiji neagra si verde in partea de nord-vest, deoarece aceasta diagrama are un camp de energie constanta si poate intoarce energia inapoi.
In nord-vest ati putea de asemenea sa plasati un bol rotund cu 11 pesti negri. In martie sau aprilie, conform calendarului chinezesc, pestii ar putea muri unul dupa altul pentru ca qi-ul distructiv ar putea fi chiar puternic in aceasta perioada. Poti adauga alt peste, dar pastreaza numarul 11.

Oamenii nascuti in anul Dragonului si locuiesc intr-o camera de situata in nord-vest ar trebui sa poarte o amuleta taoista pentru a intoarce qi-ul negativ.

Sud-vestul este cea de-a treia zona negativa pentru ca este localizata acolo unde disputele, luptele si conflicele pot izbucni usor. Persoanele care au probleme cu ficatul, stomacul si splina ar trebui sa fie mai precauti. O diagrama Taiji cu rosu si verde si 12 lanterne rosii intr-un cerc ar putea fi de folos.

Nordul este anul acesta o locatie a bolii si a ghinionului. Femeile care isi petrec timpul in aceasta zona sunt vulnerabile la bolile cardiovasculare si la probleme cu genunchii, in special daca s-au nascut in anul Sobolanului sau sunt al doilea copil nascut in familie.

Estul, vestul, nord-estul, sudul si centru sunt toate directii de bun augur.

Estul este bun pentru studenti. Sa studieze in camera de est poate ajuta memoria. Calculatoarele si birourile ar trebui plasate aici.

Vestul este locatia norocului. Oamenii de afaceri ar trebui sa isi puna birourile aici si hartiile financiare.

Sudul este o directie norocoasa pentru aceia care isi cauta jumatatea sau doresc sa isi imbunatateasca relatiile. Pentru a atrage energia iubirii, ati putea decora camera de sud cu flori.

Centrul este un loc bun pentru cei care isi doresc o promovare. Se recomanda plasarea in centrul casei un sigiliu oficial sau lingouri de aur.