Categorii

Elevii ”democratiei” in Turcia si Spania

Data publicarii: 23.12.2011 ora 12:12 AM


Patru dintre membrii echipei de proiect, profesoarele CARAGHIN IULIANA-MARIA, POPA CARMEN, ROTILA MARIA, VOICU ANA MARIA, precum si elevii Abram-Ionescu Radu, Duman Mihaela, Dragomir Elena-Madlina au realizat, in perioada 10-16 noiembrie 2011, o vizita de documentare in localitatea Isparta din Turcia, in cadrul celei de-a cincea intalniri de proiect a partenerilor, aceasta fiind a cincea mobilitate transnationala a Colegiului “Henri Coanda” Bacau, in cadrul proiectului Comenius “Finding my voice – Democracy in action”. Vizita s-a realizat la scoala partenera din proiect din localitatea Isparta.
Elevii si profesorii din cele sapte tari participante au vizitat scoala partenera, au lucrat la proiect, elevii au realizat un joc de mima despre democratie, au vizitat Primaria si Consiliul local, vestigiile istorice de la Denizli si Pamukkale. La Buldan s-a vizitat o moschee, iar la Islamkoy – Muzeul Democratiei i Progresului dedicat preedintelui Sleyman Demirel. Au fost vizitate localitatile Akpinar, Egirdir, Antalya.
In perioada 27 septembrie – 4 octombrie 2011, elevii Andronic Maricel, Cojoc Costel Bogdan, Ciresica Constantin Gabriel, precum si profesorii CARAGHIN IULIANA-MARIA, VOICU ANA MARIA, GRIGOREANU NICOLETA, GARGAUN COSTEL au participat la reuniunea Comenius din localitatea Almansa din Spania, in cadrul celei de-a patra intalniri de proiect a partenerilor, aceasta fiind a patra mobilitate transnationala a Colegiului “Henri Coanda” Bacau, in cadrul proiectului Comenius “Finding my voice – Democracy in action”. Vizita s-a realizat la scoala partenera din proiect, in localitatea Almansa.
Elevii si profesorii din cele sapte tari participante au vizitat scoala turca, elevii au realizat un joc despre democratie, au vizitat Primaria si castelul din Almansa, muzee, orasele Alicante si Valencia. La Toledo s-a vizitat Parlamentul – Cortes de Castilla la Mancha, o sinagoga si o moschee.
Fiecare reuniune si-a atins obiectivele, iar in luna martie 2012 profesori si elevi din tarile participante se vor intruni cu partenerii in Romania, la Colegiul “Henri Coanda” din Bacau.

Colegiul Henri Coanda din Bacau
proiectcomeniuscoanda@yahoo.com
http://proiectcomeniushcoanda.blogspot.com