Categorii

Lansarea proiectului “Competente crescute pentru angajatii din turism din regiunea Sud Vest Oltenia”

Data publicarii: 15.12.2011 ora 06:12 PM


Investeste in oameni!

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”

Domeniul major de interventie 2.3 „Acces si participare la formare profesionala continua(FPC)”

Titlul proiectului: “Competente crescute pentru angajatii din turism din regiunea Sud Vest Oltenia”

Beneficiar: Asociatia pentru Promovarea Turismului Rural

Numarul de identificare al contractului: POSDRU/108/2.3/G/83043

 

COMUNICAT DE PRESA

Decembrie 2011

 

Asociatia pentru Promovarea Turismului Rural, in parteneriat cu S.C. Centrul de Pregatire „Turism, Hotel Restaurant – M. Bugan” S.R.L. din Bucuresti, implementeaza incepand cu data de 01.07.2011, sub egida Organismului Intermediar pentru Programul Operational Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic (CNDIPT), proiectul de grant cu titlul „Competente crescute pentru angajatii din turism din regiunea Sud Vest Oltenia” – Acces si participare la formare profesionala continua (FPC).

 

Proiectul se va derula pe o perioada de 22 luni si este cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 2: „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul Major de Interventie 2.3. – „Acces si participare la formare profesionala continua(FPC)”.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea nivelului de calificare si implicit reducerea somajului din regiunea de Sud Vest Oltenia, a 175 angajati din unitatile de turism din regiunea Sud Vest Oltenia, prin furnizarea de programe de calificare/recalificare CNFPA, pentru urmatoarele ocupatii: administrator pensiune turistica, ospatar (chelner), tehnician hotelarie – receptioner si camerista.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1) Sprijinerea beneficiarului de grant in dezvoltarea ofertei de FPC

2) Cresterea gradului de informare asupra nevoii continue de formare profesionala si a beneficiilor calificarii/recalificarii sau evaluarii si certificarii profesionale in scopul obtinerii unei calificari complete

3) Furnizarea de cursuri de calificare recalificare pentru ocupatiile mentionate si certificarea competentelor profesionale dobandite anterior prin alte metode decat cele formale

4) Dezvoltarea unui parteneriat viabil intre reprezentanti ai grupului tinta (asociatii, sindicate), furnizori de FPC pentru ocupatiile din domeniul turismului (cu precadere pentru cele vizate de acest proiect), centre de evaluare si certificare a competentelor profesionale dobandite anterior, centre de consiliere si orientare profesionala si angajatori.

 

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la urmatoarele date de contact:

Tel: 021.320.91.56

Fax: 021.320.91.55

E-mail: asturvalcea@gmail.com

Persoana de contact: Matache Paul-Romica

 

Asociatia pentru Promovarea Turismului Rural

Infiintata in anul 2010, Asociatia pentru Promovarea Turismului Rural este o organizatie care sprijina si promoveaza dezvoltarea socio-economica in general  in domeniul turismului si in particular a turismului rural.

Asociatia promoveaza si dezvolta programe de formare profesionala continua, activitati de formare, evaluare si certificare de personal, ofera servicii de consultanta, faciliteaza obtinerea de informatii si ofera servicii de consiliere si orientare in cariera persoanelor interesate. De asemenea, asociatia promoveaza cresterea nivelul de calificare al angajatilor si al gradului de ocupare a fortei de munca.

“Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei”