Categorii

Soluţia imobiliarelor din România: O balanţă între consum şi prudenţă?

Data publicarii: 08.12.2011 ora 08:12 AM


Iată una dintre ideile vehiculate în cadrul „Real Estate Club – Ideile care contează!”, un eveniment  marca  IMOPEDIA, în cadrul căreia sunt invitaţi specialişti din domeniul imobiliar pentru a împărtăşi ultimele informaţii în materie de tranzacţii şi nu numai.

Evenimentul desfăşurat marţi, 29 noiembrie, la Capital Plaza Hotel, a adus răspunsuri imediate la câteva dintre cele mai arzătoare întrebări ale momentului.

O premieră a constituit-o anunţul lui Răzvan Muntean, General Manager IMOPEDIA, care a anunţat obţinerea certificării  ISO pe sistemul de management al calităţii conform ISO 9001:2008.

”Rolul certificării ISO este garantarea atenţiei superioare acordate mulţumirii clientului, de aceea clienţii IMOPEDIA pot avea încredere că beneficiază de servicii la standarde înalte, special adaptate cerinţelor şi necesităţilor lor. În plus, prin ISO, se recunoaşte eficienţa şi responsabilitatea cu care angajaţii companiei răspund la cererile fiecărui client în parte,” a declarat Răzvan Muntean.

De asemenea, acesta a subliniat faptul ca IMOPEDIA reprezintă liantul de legătura dintre presa şi specialiştii imobiliari, iar aceasta întâlnire vine în sprijinul jurnaliştilor pentru a le facilita accesul la cele mai importante ştiri, pentru a ţine la curent clientul, publicul interesat de zona de real estat.

„Real Estate Club – Ideile care contează!” i-a reunit ca invitaţi speciali pe  Adrian Şişchin, Director Regional al Reţelei de Agenţii Imobiliare RE/MAX; Andrew Prelea, CEO South Pacific Group; Cătălin Scripcaru, preşedinte Century 21 România; Dan Voiculescu, arhitect MIA Group şi Radu Zilişteanu, analist imobiliar, doctor în economie.

Din cadrul întâlnirii nu au lipsit previziunile perioadei viitoare: ”Este casa o buna investiţie acum? Segmentul imobiliar autohton a redevenit un pol de atracţie pentru investitori, iar piaţa imobiliară a ajuns într-un punct în care poate aduce foarte multe avantaje celor care se implica în tranzacţii.  Este un moment extraordinar să tranzacţionaţi, subliniază Adrian Şişchin, director Regional al Reţelei de Agenţii Imobiliare RE/MAX.

Andrew Prelea, CEO South Pacific Group, susţine cu tărie viitorul promiţător care se zăreşte în imobiliare: În ultimele şase săptămâni ne-au contactat fonduri de investiţii din SUA, Marea Britanie şi Israel. E prima dată când am «mirosit» investitori după căderea Lehman”, a încheiat Prelea.

Şi Cătălin Scripcaru, preşedinte Century 21 Romania, este de acord că piaţa imobiliară reprezintă un moment oportun pentru a tranzacţiona. Însă, a adăugat faptul că înainte de a ne avânta să vindem sau să cumpăram un imobil trebuie să ne gândim dacă locuinţa pe care o vom achiziţiona acum este cea în care dorim să locuim şi mai târziu.

În aceeaşi direcţie aduce completări şi Radu Zilişteanu, analist imobiliar, care susţine că „Măcar în următorii ani, nu vor mai exista creşteri sau scăderi spectaculoase de preţuri, poate doar cu o cifră. Va trebui să învăţam să nu mai fim nici consumatori în exces, dar nici prudenţi excesiv, pentru că asta o să ne blocheze.”

Real Estate Club este un eveniment unde cadrul familiar si tonul degajat  al interlocutorilor scot la iveală interesul participanţilor şi abilitatea experţilor imobiliari de a stârni curiozitatea chiar şi în perioada de criză.

„Piaţa este volatilă, ia forma situaţiilor în care intră. Sunt multe proiecte care au fost pregătite pentru un scop şi acum iau alte direcţii. Piaţa e plină de oameni care schimbă carcasele clădirilor, schimbă destinaţia. Clădirile de rezidenţe se transformă în birouri,  pe partea de rezidenţial se prezintă servicii de curăţătorie, pază şi protecţie, mentenanţă. Dezvoltatorii fac tot ce pot să aducă permanent plus-valoarea proiectelor lor.”, completează Dan Voiculescu, arhitect Metropolitan Internation Architects.

IMOPEDIA este un centru de informare şi de ofertare imobiliară, dedicat atât agenţiilor imobiliare, cât si tuturor persoanelor interesate de domeniul imobiliar. În calitatea sa de principalul furnizor de informaţii de pe piaţa românească de real estate, IMOPEDIA a dezvoltat o familie de site-uri şi secţiuni, care acoperă toate nevoile de informare ale clienţilor: IMOPEDIA.ro găzduieşte secţiunea de oferte imobiliare actualizata constant direct de la sediul agenţiilor imobiliare, secţiunea MEDIA.IMOPEDIA.RO, cu cele mai importante ştiri, comunicate imobiliare, evenimente imobiliare şi analize imobiliare la zi, BLOG.IMOPEDIA.ro – cel mai interactiv blog imobiliar, GHID.IMOPEDIA.ro – un detaliat şi amplu ghid imobiliare, secţiunea PROIECTE IMOBILIARE şi lista cu IMOBILE INSTABILE.