Categorii

Comunicat de presă: Noi oportunităţi de calificare profesională pentru timişoreni

Data publicarii: 29.11.2011 ora 09:11 AM


Centrul de calificare profesională, „Develope Yourself” oferă de acum oportunitatea de calificare profesională în meseria, Îngrijitor Batrâni la domiciliu (COD COR: 513321), pentru toţi timişorenii interesaţi de dezvoltare. Formarea urmatoarelor grupele de cursanţi începe în 15 decembrie 2011, la sediul firmei Develope Yourself de pe strada Tapia nr. 9B din Timişoara. În cadrul cursului, se asigură un efectiv de 240 de ore de parctică, în Centrul de Îngrijire Adam Muller Guttenbrunn din Timişoara. Pregatirea, include şi cursuri interactive de asimilare a cunostinţelor uzuale de îngrijire a vârstnicilor, pe parcursul a 120 de ore de pregătire teoretică, plus pachetul gratuit de 60 de ore de limbă germană, adaptat cerinţelor postului de îngrijitoare. Înscrierile se pot face la tel. 0745042221 sau adresa de email. developeyourself.your@gmail.com.
Tot mai multe persoane migrează în ţările vecine ca îngrijitoare pentru cei vârstnici, iar a fi ingrijitoare nu presupune doar tolerantă, stabilitate emotională, flexibilitate şi calm ci şi pregătire profesională, într-un mod responsabil, pentru a putea face fată situaţiilor ce survin in procesul de îngrijire al vârstnicilor. “Develope Yourself”oferă acest nou tip de calificare, pentru a veni in sprijinul celor care doresc sa practice această meserie. Diplomele eliberate in urma absolvirii unui asemenea curs, sunt acreditate de Ministerul Muncii, Familiei si Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului oferind recunoastere atât în ţară, cât şi la nivelul statelor membre al Uniunii Europene. Pe langă cunostinţele şi abilităţile acumulate beneficiarii au posibilitatea de a participa la interviuri organizate de parteneri din Germania sau Austria. În acest sens, persoanele care doresc să obţină un contract de muncă extern şi nu au cunoştinţe de limbă germană, pot opta pentru pachetul gratuit de 60 de ore de limbă germană, adaptat cerinţelor postului de îngrijitoare.
Pe fondul disponibilizărilor masive din 2009 şi a tendinţei avansate de migraţie spre zona de vest a Europei, în special în domeniul Îngrijirii de vârsnici, s-a născut Centrul de calificare pentru Îngrijitori, “Develope Yourself”, cu sediul central în Reşita. Dupa o activitate de aproape 3 ani, Centrul de calificare profesionalaă a reuşit să pregateasca 970 de cursanţi, prin cursuri specifice acestui domeniu, dintre care mai bine de 30% au reuşit să obţină contracte de muncă în Germania sau Austria. Datorită numeroaselor solicitări venite, atât din partea colaboratorilor străinii cât şi din partea celor doritori să se califice în acest domeniu, “Develope Yourself” şi-a deschis puncte de lucru în judeţele Mehedinţi şi Timiş. În Timişoara şi-a început activitatea de 3 luni, urmând ca în 28 noiembrie să aibă prima serie de absolventi care vor susţine examenul final.

###
Reprezentant RP: Glujdea Lenuta
Tel: 0768671867 /075665945 lenutaanaglujdea@gmail.com