Categorii

Recuperarea datelor

Data publicarii: 25.11.2011 ora 09:11 PM


Primele discuri dure si-au facut aparitia in lume prin anii 1956, in special pentru calculatoarele IBM. Acestea aveau dimensiuni foarte mari ajungand sa cantareasca cateva kilograme. Cererea de pe piata si necesitatea unor dispositive de stocare de mare capacitate a datelor, a condus delaungul timpului la introducerea sistemelor integrate inca de prin anii 1990. Unele dintre aceste sisteme cum ar fi RAID –  combinatia mai multor discuri dure (HDD) intr-o singura unitate logica, avand o capacitate de stocare mai mare si folosind aplicatii software sau componente hardware, SSD(solid state drive) care foloseste memorii semiconductori, si care se deosebesc fata de HDD(dispositive electromagnetice cu discuri de stocare aflate in miscare) prin faptul ca acestea folosesc numai microcipuri, retinand datele in memorii nevolatile fara parti mobile, au un acces fiabil la volume mari de date.

Majoritatea utilizatorilor acestor dispositive de stocare, pierd accidental date, fisiere, poze si multe alte programe sau arhive importante. Aceste probleme nedorite pot fi cauzate de fluctuatii de current, pene de current, formatearea hard-disc-ului, partitionarea gresita a acestuia, atacul cu virusi, lovirea unitatii de stocare, avand consecinte grave asupra datelor si continutului acestora, dar nu in ultimul rand asupra utilizatorului.

Important este ca atunci cand utilizatorul este pus in fata acestor evenimente nedorite, sa nu ia decizii de unul singur si sa se panicheze, facand o greseala si mai mare in incercarea de a salva ceva. In majoritatea cazurilor, cei care au incercat sa salveze singuri ceva de pe unitatile de stocare , mai rau au inrautatit situatia, lovind unitatea sau folosind fel de fel de programe trial sau altele, nefacand altceva decat sa piarda si mai mult siguranta de recuperare date in totalitate.

Pentru aceste probleme de recuperare date exista firme cu personal calificat, folosind programe si aparatura profesionala. In ultima vreme am obesrvat ca  multe dintre aceste firme au si suport online pe site-uri cum ar fi http://e-recuperaredate.ro, dand dovada de profesionalism si incredere prin numeroasele servicii oferite si seriozitate.