Categorii

Flaro Prod s-a repoziţionat cu ajutor german

Data publicarii: 05.11.2011 ora 12:11 PM


A doua ediţie a Sibiu Quality Days a debutat vineri cu vizitarea firmei sibiene cu tradiţie, Flaro

Sibiu, 4.11.2011 – Cu vizitarea firmei sibiene cu tradiţie Flaro Prod, în data de 4 noiembrie, a debutat a doua ediţie a Sibiu Quality Days. În jur de 30 de responsabili cu calitatea de la firme precum Continental Automotive Systems, Bosch Rexroth, Wittenstein, Hartmann şi Mecanofin participă la această conferinţă timp de două zile la Sibiu. Conferinţa este organizată de Werner Seeger Qualitätsmanagement Romania (WSQR), o firmă de origine germană.

Compania Flaro era cunoscută in România în special ca un producător de papetărie şi de articole şcolare dar şi, lucru poate mai puţin cunoscut însă cu o pondere mare în cifra de afaceri, ca producător de accesorii pentru industria textilă din România. În ultimii 15 ani firma s-a reprofilat, îndreptându-se spre industria electrotehnică şi industria auto.

Echipa companiei a văzut un potenţial mare de creştere în domeniul auto, domeniu în care sunt necesare în special garanţii pentru calitate. „Acesta a fost momentul în care am început prima dată cu certificare ISO 9001 pe care am primit-o în 2006“, declară Ştefan Almăşan, directorul general al Flaro, „după care n-a fost suficient, întrând mai pronunţat în industria auto, deja au fost cerinţele unor clienţi să ne certificăm TS 16949.“

Certificarea reprezintă standardul pentru industria auto, explică Werner Seeger, organizatorul conferinţei Sibiu Quality Days, a cărui firmă WSQR, înfiinţată în 2001 la Cisnădioara, consiliază companii din domeniul auto „Dacă eşti furnizorul unei companii auto ţi se cere după cel târziu un an acest certificat.“

Acesta a fost şi cazul companiei Flaro. „Am intenţionat să ne certificăm în urma cu vreo doi ani şi tot ne-am propus în planul de activităţi din fiecare an, doar că şi pentru industria auto anii aceia au fost crunți, 2008, 2009 şi parţial 2010“, mărturiseşte Almăşan. Cerinţele prevedeau o documentaţie vastă, şcolarizări de personal cât şi investiţii mari. Zeci de mii de euro s-au investit în producţie, dar şi pentru laborator, pentru aparate de măsură şi de control.

Înaintea acestor investiţii, în februarie 2010, s-a efectuat un pre-audit. „Cei de la Seeger ne-au zis foarte franc unde ne aflăm“, îşi aduce aminte Almăşan. „Au fost la limită pentru ISO 9001 (standardul calităţii pe atunci), la limita de a trece“, mai precizează Seeger.

Pe urmă s-a stabilit câteva etape: din partea firmei Seeger doi consultanţi s-au întegrat în echipa Flaro şi au lucrat cu fiecare responsabil de proces. „Produsele au rămas aceleaşi, dar procesele s-au modificat, s-au îmbunătăţit“, susţine şeful Flaro, „am lucrat şi cu oamenii, şi la mentalitate iarăşi s-a lucrat foarte mult“. Procesul s-a finalizat în iulie 2011 cu auditul de certificare, pe care firma l-a trecut cu bine. „Acum suntem în aşteptarea efectivă a formularului, pe care o să-l primim în următoarele zile.“ Ce se aşteaptă de la acest efort? „Certificarea este o bună reclamă pentru Flaro, atât la actualii cât şi la potenţialii clienţi“, consideră managerul Seeger.

Pentru a discuta cele mai nouă dezvoltări pe tema calităţii, compania WSQR a organizat Sibiu Quality Days, pentru a două oară după 2006. Participanţii sunt responsabilii pentru asigurarea calităţii produselor, care să aducă idei noi în firmele lor, căci „calitatea n-o asigură nici directorul, şi nici chiar şeful de secţie, ci calitatea vine de la toţi oamenii care sunt implicaţi zilnic în procesul de producţie“,consideră directorul Almăşan.

Despre Werner Seeger Managementul Calităţii

Werner Seeger Managementul Calităţii este un birou de consultanţă în management, ce acţionează pe plan internaţional, specializat pe Managementul Calităţii şi Mediului. Fiind organizaţi ca reţea internaţională independentă, colaborează exclusiv cu consultanţi calificaţi şi experimentaţi.

Werner Seeger Managementul Calităţii a fost înfiinţată în 2001 de către Werner Seeger. Domeniile principale de activitate sunt consultanţă şi traininguri pe toate temele legate de managementul calităţii şi al mediului. În domeniul automotive sunt unicul partener oficial al Centrului pentru Managementul Calităţii al Asociaţiei Industriei Auto din Germania (VDA-QMC).

Au dezvoltat competenţe deosebite în sectorul producţiei de serie, în special în ce priveşte industria auto şi a furnizorilor, industria polimerilor şi construcţia de maşini. Portofoliul firmei este completat de un serviciu profesional de accesare de fonduri nerambursabile (în special subvenţii UE).
www.seeger-quality.ro

Despre Flaro Prod

Flaro Prod SA a luat fiinţă în anul 1922, sub denumirea de Graziosa Mill, având la acea dată ca domeniu de activitate principal producţia de articole de papetarie fabricate din hârtie şi metal.

Astăzi compania este un important pilon în mediul de afaceri sibian, cu 230 de angajaţi şi o cifra de afaceri de 5,2 milioane de euro estimată pentru 2011. Brandul Flaro fiind notoriu prin gama de produse tradiţionale dar şi datorita problematicii complexe abordate de către companie: papetarie, industrie auto, electrotehnică şi energie verde.

Lucrând la nivel european cu companii binecunoscute în diverse domenii de activitate, controlează toate tehnologiile relevante aferente produselor şi serviciilor solicitate, prin centrele proprii de competenţă: injecţie mase plastice, prelucrări metalice, acoperiri metalice prin metode electrochimice, strunjiri CNC de mare precizie, asamblare manuală profesională.

Prin investiţiile realizate şi cele prevăzute pentru 2012, se doreşte o creştere şi consolidare în domeniul industriei auto dar şi electrotehnice, dezvoltând în acest sens proiecte noi cu actualii clienţi, dar şi concretizând noi parteneriate cu companii de renume în aceste domenii.

Misiunea companiei este de a dobândi o mai bună poziţionare a firmei pe piaţa furnizorilor de componente pentru industria auto, prin atingerea nivelului de performanţa aşteptat de clienţii actuali şi potenţiali, utilizând aplicaţii tehnologice de ultima generaţie.
www.flaro.com

Contact media:
Holger Wermke
0040 756 70 69 43
wermke@pluspole.com
www.pluspole.com