Categorii

Stresul nu este un factor negativ

Data publicarii: 13.10.2011 ora 09:10 AM


Business Edu a a deschis azi forumul  axat pe “Learning &Development” cu o controversata tema privind activitatea companiilor din Romania: “ Au nevoie afacerile de astazi de learning and development?”

Pe parcursul intregii zile speakerii  si participantii la forum au cautat raspunsuri la intrebarea lansata de organizatori  si au identificat metode inteligente de a implementa programe de Invatare si Dezvoltare in cadrul companiilor din Romania.

Profesionistii in resurse umane din cele mai mari companii de pe piata romaneasca de business au oferit solutii menite sa convinga antreprenorii din Romania ca un departament de L&D este extrem de eficient in atingerea obiectivelor strategice ale organizatiei. De asemenea, speakerii evenimentului au tinut sa puncteze faptul ca nu e nevoie sa creezi un astfel de department daca nu nu stii sa descoperi ce nevoi de invatare are fiecare angajat in parte pentru a se dezvolta si pentru a aduce rezultatele scontate intr-o companie.

Stanimira Georgieva, Unicredit Consumer Financing IFN, este de parere ca “firmele romanesti au nevoie de un departament de Leadership and Development, insa specialistii in HR trebuie invatati cum sa ceara acest lucru unui antreprenor roman. Daca unui manager nu i te prezinti cu calcule si rapoarte bine delimitate, el nici nu vrea sa auda de un alt department. Mai mult, trebuie sa ne gandim cum sa ne dezvoltam impreuna, sa aflam nevoile fiecarui individ in parte si sa progresam impreuna, pentru ca la final suntem de fapt unul singur”. La sfarsitul zilei, Stanimira a concluzionat: “trebuie sa inchizi un department de Leadership and Development daca acesta nu adauga valoare”.

Tot in cadrul evenimentului desfasurat in prima zi au avut loc si sase workshopuri ce au incercat sa formeze obiceiuri de relaxare la locul de munca, sa propuna instrumente de self-improvement si sa dezvolte modalitati noi de eficientizare a muncii de HR .

Stress management”, unul dintre workshopuri, – i-a ajutat pe participanti sa constientizeze care este cauza principala a stresului, cum se rasfrange acesta asupra corpului si, mai ales, cum il putem combate. Tehnicile dezvaluite de trainer-ul Nicolae Anghelescu au dezvaluit care sunt modificarile ce se petrec la nivel de individ, cu ajutorul unei simulari a unei situatii de panica: “Stresul nu este un factor rau in viata noastra, el devine nociv cand nu ne mai putem stapani sau in combinatie cu oboseala, surmenajul. Ganditi-va ca daca nu ar exista o doza de stres in viata noastra nu ne-am dezvolta instinctele de supravietuire. Stresul este sursa care ne impulsioneaza, ne motiveaza, ” sustine Nicolae Anghelescu.

La sfarsitul workshop-ului, participantii au plecat cu un set bine stabilit de solutii impotriva stresului, cum ar fi: discutiile cu prietenii, care te pot stimula sa iti defulezi angoasele, sarituri ca mingea pe varfurile picioarelor pentru a te detensiona, masarea urechilor si tehnica de relaxare Schultz.

Busines-Edu Forum 2011 este un eveniment esential pentru orice specialist in learning & development, din companii multinationale sau companii de consultanta.
Cu o expertiza de peste 7 ani, evenimentele Busines-Edu sunt oportunitati eficiente pentru a lua decizii despre solutiile de learning care iti vor aduce succesul.

Fiecare zi de eveniment este compusa din 2 conferinte plenare de cate 90 de minute, una dimineata de la ora 9:30 si una dupa amiaza de la ora 14:00, la care se adauga 6 workshopuri –   3 dimineatade la ora 11:30 si 3 dupa amiaza de la ora 16:00. In conferinte vor fi prezenti 4-6 speakeri si un moderator. Speakerii vor proveni in mod egal din consultanti si manageri. Evenimentul Business Edu Forum 2011 va continua pe 12 si 13 octombrie, intre orele 9-17:30. Pentru mai multe detalii accesati: http://www.business-edu.ro/ldf