Categorii

AUROCON ROMANIA A FINALIZAT SISTEMUL DE AUTOMATIZARE PENTRU ACOPERISUL MOBIL AL STADIONULUI NATIONAL BUCURESTI

Data publicarii: 25.08.2011 ora 08:08 AM


Stadionul National Lia Manoliu beneficiaza incepand cu aceasta luna de un acoperis retractabil, corespunzator standardelor internationale. Alaturi de companiile partenere, AUROCON ROMANIA a realizat automatizarea acoperisului mobil. Sistemul de automatizare contine elemente de actionare sincronizate, ce asigura inchiderea/deschiderea acoperisului.

Membrana acoperisului este sustinuta de o structura de cabluri din otel si poate fi intinsa sau stransa intr-un timp foarte scurt. Inchiderea si deschiderea sunt complet automate prin simpla apasare a unui buton.
Automatizarea cuprinde un sistem din 32 de agregate, dispuse in 2 sectoare, cu cate 16 agregate pe sector. Elementul principal de actionare, agregatul electro-hidraulic este conceput dintr-un motor electric de 2,5 kW, un troliu si un dispozitiv hidraulic pentru blocare si intindere pana la pozitia finala. Acest grup de motoare misca acoperisul ca o umbrela uriasa. Miscarea este sincronizata astfel incat cel mai lung si cel mai scurt agregat sa se inchida/ deschida in acelasi timp.
Datorita dimensiunilor implicate, s-a stabilit 2 etape de baza pentru operatia de inchidere a acoperisului: in prima faza, membrana este intinsa cu viteza, cu ajutorul unor motoare electrice, urmand ca in a doua etapa agregatele hidraulice sa preia actionarea membranei in scopul intinderii pana in pozitia finala.
Structura de comanda implementata de AUROCON ROMANIA reprezinta elementul de baza in sincronizarea miscarii celor 32 axe. Comanda este realizata cu ajutorul unui controller central si a unui safe PLC. Pe structura de comunicatie este integrat si un sistem de siguranta (safety) cu butoane pentru oprire de urgenta pozitionate la fiecare agregat si in camera de control.
AUROCON ROMANIA a realizat si automatizarea pentru videocubul din centrul stadionului, cel mai mare televizor instalat pe un stadion, cu dimensiunile de 14 x 11,5 x 10m, cu 4 suprafete de display-uri, a cate 32mp fiecare. Videocubul cantareste aprox. 40t si consuma 40.000w daca toate cele 2.000.000 de leduri sunt aprinse, iar daca se pune in functiune si sistemul audio, consumul total de energie va fi dublu. Videocubul este unul mobil, are posibilitatea de a fi ridicat/ coborat (poate fi coborat pana la nivelul terenului pentru operatiuni de intretinere).

Despre AUROCON ROMANIA
Cu o bogata experienta internationala de peste 20 de ani in domeniul sistemelor automate pentru acoperisuri retractabile, AUROCON ROMANIA contribuie continuu la cresterea fiabilitatii si performantei sistemelor implementate. Specializata in automatizari, compania a realizat numeroase sisteme pentru ridicarea de echipamente grele si sisteme de control pentru macarale.