Categorii

Mobila din lemn masiv

Data publicarii: 04.08.2011 ora 10:08 AM


Combinatiile dintre diferite tipuri de materiale sunt cele mai des intalnite cand vine vorba despre mobilierul de care avem atata nevoie in orice casa sau locatie in care se desfasoara diferite activitati. Materialele cele mai inovatoare sunt din familia maselor plastice, acestea putand lua forme foarte diversificate. Insa mobila din lemn masiv este cea care face diferenta si va fi intotdeauna topul preferintelor pentru calitate si durabilitate.

Pentru ca mobila sa reziste ani intregi, pentru ca nepotii, peste generatii, sa poata sa se bucure de ea si la fel si copiii acestora, toate partile din care se asambleaza aceasta sunt ingrijite cu atentie si pastrate in conditii adecvate.

Lemnul trebuie, in prima faza, sa se usuce si apoi sa se intareasca.  Aceasta este prima conditie si cea mai importanta pentru durabilitatea corpurilor de mobilier. Design-ul se poate face oricum. Lemnul este un material foarte maleabil, iar daca nu, se poate oricand sculpta.

Pentru a va satisface nevoia de modernism incercati diverse variante de lemn si diferite nuante de baituri, vopsele speciale pentru lemn care contin si lac pentru protectia acestuia, dar acest lucru se face de catre producatori, pe modele cat mai nonconformiste, fara sa va faceti griji de permisivitatea lemnului masiv. Acest aspect nu va fi niciodata o problema.

Tot de calitate tine si modul in care este tratat lemnul. Acesta trebuie supus mai multor etape de tratare pentru a rezista cu stoicism trecerii anilor si insectelor care il iubesc.

Domeniul prelucrarii lemnului este unul dintre cele mai vechi domenii in care s-au intreprins activitati. Aceasta afacere nu este una usoara, dimpotriva. Seriozitatea si mestesugul sunt cheia succesului in acest domeniu. Astfel de afaceri sunt cele pe care Afaceri Romania le promoveaza si incearca sa le faca sa ajunga cat mai sus posibil, sa fie cautate de clienti si de alte companii intre care se pot stabili raporturi de colaborare.