Categorii

Proiect TEN

Data publicarii: 17.07.2011 ora 12:07 AM


Comunicat de presa :

Eveniment cultural realizat sub Inaltul Patronaj al Ministerului Afacerilor Externe.
Cu ajutorul U.N. Arte Bucuresti
Cu ajutorul Fundatiei Culturale Artex

Luni 18 iulie la ora 19:00 la Galeria CatacombaUNA (Calea Grivitei nr.28- in curtea Facultatii de Design ) va avea loc vernisajul expozitiei “Proiect TEN” dedicata comemorarii a 10 ani de la groaznicele atentate din 11 Septembrie 2001.
Zece artisti, licentiati, studenti, masteranzi ai Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, au realizat pentru acest eveniment un numar de peste treizeci de picturi pe panza. Tablourile expun intr-o ordine cronologica secvente din tragicul 9/11. Subiectele alese – suferinta victimelor, sacrificul pompierilor si a salvatorilor – sunt inspirate din imaginile care au facut inconjurul lumii timp de 10 ani. Artistii au interpretat plastic aceste marturii pornind de la o meditatia spirituala profunda la ceea ce inseamna acum 9/11 pentru intreaga lume.
Mesajul lor este: Si noua ne pasa!
Printre cele 2749 de victime se numara si patru romani, oameni de exceptie care nu au avut nici o sansa de scapare aflandu-se la etajele 102,103 si 106 din WTC.
Proiectul este realizat in memoria tuturor celor disparuti, pentru ca nimeni sa nu uite acest dezastru oribil, rememorand – cu ajutorul limbajului artistic, prin prisma acestor picturi, suferinta, spaima si durerea sufleteasca pe care o intreaga lume a simtit-o privind ”Live” aceste evenimente.
Expozitia din Galeria CatacombaUNA reprezinta prima componenta a proiectului TEN– amintirile , un semnal de inceput pentru urmatoarele doua componente : ”si noua ne pasa ” expozitie realizata la New York in perioada 30 august- 3 septembrie si ” vernisaj comemorativ ” expozitie ce va avea loc in Bucuresti la Galeria European Art Gallery din Bucuresti pe data de 11 Septembrie 2011.
Artistii participanti sunt :
Teodor Ioan Arghir, Mihai Alexandru Avasilinei, Jana Biciuşcã, Veronica Alina Petre, Cezar Popa, Ovidiu Popa, Mihail Samir Vancica, Ileana Oprescu, Marius Pitru si Casandra Vasile