Categorii

Obiective turistice si pensiuni din Mures

Data publicarii: 16.06.2011 ora 05:06 PM


Amplasat in partea central-nordica a Transilvaniei, Judetul Mures se afla la intersectia cailor de comunicatie dinspre Moldova, Maramures si Crisana.

Iubitorii de natura si drumetii pot urma numeroase trasee, printre care se numara si zonele principale cu potential turistic ridicat, cum ar fi Sighisoara, cu Cetatea Medievala, Lapusna, Defileul Muresului sau zonele montane.

Odata ajunsi aici, majoritatea turistilor viziteaza prima data Sighisoara cu tot ce implica si ofera el, ca oras al timpului. Aici nu ai cum sa te plictisesti. Pe langa faptul ca ai multe locuri de vizitat, in fiecare duminica de august, se organizeaza concerte de orga, in cadrul Festivalului de Muzica Academica si Cursurile Muzicale de Vara. Facand o vizita pe aceste meleaguri, se poate vizita casa lui Vlad Dracul, in care se presupune ca s-a nascut Vlad Tepes, numit Dracula. Fiul voievodului Tarii Romanesti Vlad Dracul a fost renumit pentru pedepsele exemplare aplicate adversarilor sai, de unde s-a nascut si legenda Dracula.

Cetatea Medievala este de asemenea un important punct turistic pentru cei care vin in Sighisoara.

Un obiectiv turistic important din zona il reprezinta statiunea Sovata, situata la poalele sud-vestice ale Carpatilor Orientali, care poate fi vizitata indiferent de sezon. Gasiti aici cazare la pensiuni din Mures, ce pun la dispozitia turistilor confort si tot ceea ce au nevoie pentru a petrece timpul acolo cu drag. Pe langa posibilitatile multiple de tratament, statiunea ofera si o serie de atractii turistice, cum ar fi Capela si Biserica Romano-Catolica din statiune, iar in imediata apropiere de a statiunii Sovata se afla renumita statiune Praid, unde turistii pot vizita Cheile Sarate sau Cheile Bicazului din Gheorgheni.

Iubitorii de plimbari, pot opta pentru vizitarea numeroaselor obiective turistice din Targu-Mures, incepand de la Biserici, Catedrale, Case Memoriale, pana la Muzee si Parcuri.

Cuplurile care vor sa se plimbe in aer liber, pot face asta in Parcul Indragostitilor din Targu-Mures, un parc plin de verdeata, in sezon sau acaparat de culorile pastelate ale toamnei.

Pentru iubitorii sportului, mai exact a pescuitului, in apropiere de judetul Mures, exista cateva balti pentru pescarii doritori de o iesire sau o intalnire cu prietenii la “un peste”.

Judetul Mures face parte din Regiunea Centru care este caracterizata printr-un potential turistic natural si antropic important, asadar, in ceea ce priveste cazarea, Muresul pune la dispozitie un lant hotelier, cabane de inchiriat sau vile, dar si pensiuni care se ridica la standarde europene.

Asadar, turistii care vor sa-si petreaca cateva zile linistite, pot opta pentru vizitarea acestui judet.