Categorii

Obiective turistice si pensiuni din Mehedinti

Data publicarii: 16.06.2011 ora 05:06 PM


Judetul Mehedinti este asezat in apusul Oltenei, la drumul care trece prin defileul Dunarii catre Banat. In partea nordica a judetului sunt muntii Cernei sau Mehedintului, nu prea inalti, fara sa depaseasca altitudinea de 1500 m. Resedinta administrative a judetului Mehedinti este Municipiul Drobeta Turnu-Severin, inca din 1841.

Turistii care vin in zona pentru cateva zile si aleg sa se cazeze in unele din pensiunile din Mehedinti, au mai mult timp la dispozitie pentru a vizita Castelul Roman Drobeta, Cetatea Severinului, Manastirile Vodita, Strehaia si Gura Motrului sau Schitul Topolnitei.

Potentialul turistice al judetului Mehedinti il formeaza peisajul dat de fluvial Dunarea si defileul sau, de diversitatea reliefului din zona muntoasa si de monumentele istorice, de arhitectura si arta, unele chiar unice prin valoarea lor. Padurea cu fauna bogata si variata, cat si reteaua hidrografica in peste, prezinta interes pentru pescarii si vanatorii sportivi. Turistii sunt impresionati de frumusetile naturii si peisajele de poveste din aceasta zona, fiind unul din motivele pentru care merita vizitat acest judet.

In ceea ce priveste cazarea, judetul se mandreste atat cu hotelui si pensiuni, cat si cu numeroase vile sau cabane care pot fi inchiriate pe perioada nelimitata.

In Drobeta Turnu-Severin se gaseste Muzeul Portile de Fier si la doar 6 km de oras, se gaseste “Fortareata Tudor” care este casa memoriala a revolutionarului Tudor Vladimirescu, binecunoscut erou al Revolutiei din 1821. Spre nord, la 31 km departare de Drobeta Turnu-Severin se gaseste localitatea Ciresu unde se afla Pestera Topolnita, una dintre cele mai mari si mai interesante pesteri din Romania, cu peste 11 km exploatati.

Printre obiectivele turistice ale judetului Mehedinti se numara Ansamblul de arhitectura urbana, Muzeul de Arta si a Regiunii Portilor de Fier, Palatul Copiilor si cel Cultural Theodor Costescu, Ruinele Cetatii Medievale TRICULE ori Siturile arheologice. Rezervatiile botanice, paleontologice, naturale, pesterile si lacurile din aceasta zona, merita vazute si vizitate.

Parcul National Portile de Fier se gaseste in sud-vestul Romaniei si urmareste cursul Dunarii pe o lungime de aproximativ 140 km din judetul Mehedinti si Caras-Severin. Pe teritoriul sau se gasesc 18 rezervatii stiintifice cu protectie integrala. Datorita complexitatii geologice, diversitatii biologice, ca si vestigiilor culturale, Parcul National Portile de Fier, ramane un patrimoniu stiintific si peisagistic cu o larga reputatie internationala.

Acestea sunt doar cateva din motivele pentru care merita vizitata aceasta parte a Romaniei, care are atatea de aratat.