Categorii

Obiective turistice si pensiuni din Arges

Data publicarii: 16.06.2011 ora 05:06 PM


Judetul Arges este amplasat in zona central sudica a Romaniei, invecinandu-se la nord cu judetele Sibiu si Brasov, la est cu judetul Dambovita, la sud cu Teleorman si cu judetele Olt si Valcea la vest.

Judetul este inconjurat de munti care ofera o panorama mirifica de constructii noi si vechi si de numeroase puncte de cazare la pensiuni din Arges care ofera confort si relaxare.

Transfagarasanul, cea mai mare constructie de acet fel din Romania, este situat la 2.043 m deaspura nivelului marii, cu un tunel de 854 m, care trece pe sub varfurile Negoiu su Moldoveanu si care are o vedere minunata asupra naturii inconjuratoare.

Aceasta zona pune la dispozitiei pensiuni si vile, pentru turistii care vor sa isi petreaca mai multe zile in aceste locuri.

Barajul Vidrarul, in momentul inaugurarii, a fost al cincilea in Europa si al noualea in lume intre constructiile similare. Este un baraj din beton, aband o lungine de 166, 60 m si o lungime la coronament de 307 m.

Fauna, flora si solul din aceasta zona sunt caracteristicile unui climat temperat , iar pentru a proteja cateva specii rare care cresc aici, acestea au fost declarate monumente ale naturii si sunt protejate in rezervatii naturale.

Transfagarasanul este cea mai frumoasa sosea din Romania si printre cele mai spectaculoase din Europa. Traversarea Transfagarasanului imbina adrenalina provocata de drumul anevoios si numeroasele serpentine, cu fantastical.

Lacul glaciar Balea, este considerat o adevarata minune a naturii, ce se intinde intre Defileul Oltului si Poalele Muntilor Piatra Craiului. Lacul Balea atinge o lungime de 360 m, o latime de 240 m si o adancime de 11 m, fiind situate la o altitudine de 2.034 m. La asemenea altitudini, posesorii de pensiuni sunt asaltati de turistii care nu ar mai pleca din aceste zone..

Monumentele istorice representative judetului Arges sunt Palatele Domnesti de la Campulung si Curtea de Arges, Fortareata Poenari, constructile feudale de la Glavacioc si Aninoasa, Manastirea Curtea de Arges, construita de Neagoe Basarab. De aceea, marea majoritate a turistilor atat romani cat si straini, care viziteaza judetul Arges, fac o scurta plimbare la Curtea de Arges, una dintre cele mai importante constructii medievale din Romania. Faima acesteia este legata de legenda Mesterului Manole, cunoscuta, de altfel, in toata lumea.

Toate aceste locuri minunate, fac din judetul Arges, o zona cu un potential turistic dezvoltat la nivel inalt, atat in ceea ce priveste cazarea cat si conditiile oferite turistilor.