Categorii

Obiective turistice si pensiuni din Alba

Data publicarii: 16.06.2011 ora 05:06 PM


Judetul Alba, considerat si “visul de aur” al romanilor datorita Unirii Transilvaniei cu Romania, este un loc unde obiceiurile si traditiile sunt parstrate de localnicii de aici si sunt un punct de interes pentru turistii veniti si cazati in zona, la pensiunile din Alba. Dintre aceste traditii se poate mentiona “Targul de fete de pe Muntele Gaina”, organizat in fiecare an, pe data de 20 iulie.

Turistii care decid sa viziteze aceasta parte a Romaniei, pot descoperi aici pesteri: Complexul carstic Scarisoara, in Muntii Bihorului, denumita ca fiind cea mai mare pestera cu gheata din Romania; Huda lui Papara, una dintre cele mai interesante pesteri din Muntii Apuseni; ghetarul de la Vratop sau cel de la Zgurasti; chei si defilee: Cheile din Bazinul Vaii Rametului, Defileul Ariesului, Cheile din bazinul vaii Galdei, Cheile Ampoitei;  Rezervatii si Monumente ale Naturii, Lacuri si arbori ocrotiti, dar si statiuni, precum Ocna Mures, o statiune balneoclimaterica, situata pe stanga Muresului. Turistii care prefera aceasta zona de relaxare, se pot caza la pensiuni primitoare, create pentru satisfacerea nevoilor clientilor.

De asemenea, judetul Alba se mai poate mandri cu numeroase Edificii Religioase si Culturale, Vestigii, Monumente si Statui, printre care putem aminti Catedrala Romano Catolica, Manastirea Buna Vestire, Magina, Cicau si Ramet, Bisertica Veche de la Teius, Catedrala Sfanta Treime ori Biserica Evanghelica- Lutherana (un edificiu consttruit in stil gotic)

In ceea ce privesc lacurile, odata ajunsi in judetul Alba, turistii se pot racori pe timp de vara la lacul Iezer, situate la o altitudine de 925 m si inconjurat de munti impaduriti. Acest lac s-a format in urma unor alunecari de teren, iar accesul la lac este foarte usor, putandu-se ajunge cu masina pana la lac.

Obiectivul turistice unic in Europa “Traseul celor trei Fortificatii” se afla la Alba si ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatorii in timp, de-a lungul a doua milenii , printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite, construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate, incluzand-o pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina.

In ceea ce priveste cazarea, judetul Alba este renumit pentru numeroasele pensiuni, care ofera conditii si mancaruri traditionale si nu numai, la preturi foarte bune.